Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem od Goldway'a na Alliexpress telefon Global Rom i posiadam taką jego wersję:

Screenshot_2016-08-28-10-07-08_com.andro

Czytałem multum poradników na Waszym forum lecz nie jest w stanie z niczym ruszyć samodzielnie, jak zaktualizować go do najnowszej wersji? Czy to syfiasty soft?

Dziękuję

Opublikowano

Masz oficjalny Global Stable. Jest już aktualizacja do MIUI 8 przez OTA ale nie wszyscy już ją dostali, jak wybierzesz na dole Aktualizacje systemowe to nic nie znajduje? 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Mark1991 napisał:

Masz oficjalny Global Stable. Jest już aktualizacja do MIUI 8 przez OTA ale nie wszyscy już ją dostali, jak wybierzesz na dole Aktualizacje systemowe to nic nie znajduje? 

Niestety mam tylko komunikat:

Screenshot_2016-08-28-10-06-53_com.andro

I nic więcej się nie dzieje, nie aktualizuje się do nowszej wersji, czy mogę to zrobić jakoś ręcznie?

Opublikowano (edytowane)

Więc albo czekasz aż telefon znajdzie aktualizację przez OTA albo aktualizujesz ręcznie pobierając ROM z tego linka:  http://goo.gl/MYkA7R

Wybierasz 3 kropki w prawym górnym rogu i potem Zainstaluj aktualizację z pliku zip następnie wskazujesz aktualizację tam gdzie ją wrzuciłeś do pamięci telefonu.

Edytowane przez Mark1991
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Mark1991 napisał:

Więc albo czekasz aż telefon znajdzie aktualizację przez OTA albo aktualizujesz ręcznie pobierając ROM z tego linka:  http://goo.gl/MYkA7R

Czy dane z telefonu się skasują jak kontakty itd? Czy trzeba zrobić kopię np na Chmurze Xiaomi?

Mam dwie wersję tego Miui BLOCKOTA z innego tematu, którego wybrać?

Beztytulu.jpg

Czyli wgrywam ten plik telefon np na kartę SD i przez ten program zaznaczam ręcznie instalacje z tego pliku? Dziękuję i przepraszam za tak oczywiste tutaj pytania...

Edytowane przez immunitycheater
Opublikowano (edytowane)

Dane pozostają, wgrywasz tę drugą z nazwą: 7.5.3.0 V8.0.1.0, wrzuć najlepiej do pamięci telefonu i wtedy przez Updater wskaż ręcznie aktualizację z pliku zip.

Edytowane przez Mark1991
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Mark1991 napisał:

Dane pozostają, wgrywasz tę drugą z nazwą: 7.5.3.0, wrzuć najlepiej do pamięci telefonu i wtedy przez Updater wskaż ręcznie aktualizację z pliku zip.

Bardzo Ci dziękuję, już to robię i dam znać co i jak, mam nadzieję, że obejdzie się bez komplikacji :-D

@Mark1991

Powiedz mi kolego jeszcze czy trzeba wykonać tzn. wipe po instalacji tej nowszej wersji? Jeśli tak to który i jak? Muszę o czymś pamiętać po aktualizacji? Straszny newbie ze mnie :-P

Opublikowano

Nie trzeba robić wipe, jak skończy aktualizować to po prostu włączy się system i to wszystko - można używać, jedynie zobaczysz zmiany a w MIUI 8 graficznie zmienia się wszystko w porównaniu do tego co miałeś teraz.

• Like 1
Opublikowano

To może jak już jest taki temat to także się coś zapytam. Mam taką samą wersje telefonu z tym samym MIUI wgranym.  Dostałem pozwolenie na odblokowanie bootloadera i chciałbym wiedzieć czy muszę najpierw wgrywać china dev rom czy można wszystko zrobić na tej wersji?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...