marian123 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Witam, Będąc w ustawieniach jasności ekranu wyłączyłem auto dostosowywanie jasności ekranu a następnie ustawiłem podświetlenie na możliwie niskie. Od tego czasu po uruchomieniu androida ekran jest czarny. Ekran działa, gdyż w momencie resetu telefonu wyświetla poprawnie cały proces uruchamiania systemu. Jak się już uruchomi to ekran całkowicie gaśnie. Nie wiem jaką wersje softu mam, gdyż telefon mam od dzisiaj. Zamówiony na banggood.
cukru Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 @marian123 Na początek spróbuj kombinacji klawiszy od multitaskingu (pierwszy dotykowy od lewej) i vol +. Jeśli dalej będzie to samo to będziesz musiał przeinstalować system według instrukcji z tematu Kompendium wiedzy.
FrisBy Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zdarzyło mi się kilka razy, że przy próbie ściemnienia ekranu otrzymałem czarny ekran. Zauważyłem, że problem ten mam raczej tylko w samochodzie gdy jest podłączona łądowarka (dziwne). Trzeba zostawić telefon tak długo by się po prostu sam zablokował i wygasił ekran. Następnie odblokować i z pamięci zsunąć belkę machnąć paluchem w lewo i trafić w suwak podwietlania. Jeżeli masz telefon od dziś to możesz mieć problem z lokalizowanie tego suwaka, u mnie jest jakie 4,5cm od dolnej krawędzi telefonu;
cukru Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 @FrisBy Dlatego napisałem o tej kombinacji klawiszy, bo jest to kombinacja na maksymalną jasność.
marian123 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Spróbowałem multitaskingu i podziałało :D. Dzięki wielkie !
cukru Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi