Jump to content

Question

Posted

Witam, jest to moj pierwszy post na tym forum. 

mam dylemat odnosnie kupna nowego telefonu z stajni "xiaomi". Dlatego postanowiłem zalozyc tutaj konto i sięgnąc po rade ekspertów. Z góry dziękuje wszystkim wypowiadającym się w tym temacie osób. 

Mój budźet: 800zł ( kupuje tylko z technosa - wysyłka z polski)
Moje wymogi:
-dobra bateria ( 1 dzien bez ładowania przy umiarkowanym korzystaniu to minimum)
-płynność systemu (korzystam tylko z portalów społecznosciowych ( +spotify) oraz podstawowych fukcji telefonu,
-w miare dobry aparat, ktory pozwala na wykonywanie zdjęc w dobrej ostrosci :)
-ekran - preferowałbym 5cali (lub nawet mniej) jednak 5,5" przeboleje przy bdb reszcie( redminote)

prosze o propozycje telefonów :P
I jeszcze pytanko odnosnie usługi "
Odblokowanie & instalacja oprogramowania MIUIPolska (RN3 Pro, Redmi 3, Redmi 3 Pro, Redmi 3S) " w sklepie Technos za 40zł
warto?
jestem totalnym laikiem w sprawach wgrywania softu itd. 
czy kupując tą opcje moj swiezo kupiony telefon bedzie sprawny i gotowy do uzytku?

miłego dnia. pozdrawiam

12 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Posted

Sugerujesz zebym kupił telefon z chin?
a jak z gwarancją i czasem dostawy? ( nie ukrywam ze telefon potrzebuje na "teraz")

Xiaomi Mi4C 2+16 GB Dual Sim LTE (Dark Grey)

Xiaomi MI4 LTE 5'' 3080 mAh Metal (Biały)

Xiaomi Redmi 3S LTE 3+32GB Dual SIM 4100 mAh (Złoty)

Xiaomi Redmi 3 LTE 2+16GB Dual SIM 4100 mAh (Biały)

Xiaomi Redmi 3 Pro LTE 3+32GB Dual SIM 4100 mAh (Złoty)

Xiaomi Redmi Note 2 LTE 2+16GB Dual Sim (Biały)

• 0
Posted (edited)

1 dzień katowania to każdy z tych telefonów wytrzyma.

aparat najlepszy w MI4C. w reszcie dobre lub bardzo dobre

płynny jest każdy

dwa ostatnie mają 5,5", reszta 5.

jakoś musisz doprecyzować wymagania :)

nic nie chcę sugerować :)

czas dostawy często z chin jest szybszy niż z polskich sklepów. We wtorek znajomy zamówił redmi 3 na aliexpress dzisiaj dostał (dhl). Nie wiem jak to jest z technos. generalnie maja dobre opinie. 

Edited by bergmen
  • 0
Posted

a jesli chodzi o wgranie tego softu? 
co z gwaracja na tym alliexpress?

co do wymagan: wytrzymałosc? 
kupuje telefon na lata wiec musi być wytrzymały, bez zadnych niespodzianek po kilku miesiącach uzytkowania
lepsza bateria? 

• 0
Posted

najdłużej trzymają redmi 3 i Redmi 3S. ten drugi chyba ciut lepiej przez SoC. Oba są solidnej budowy. Jak wszystkie podane przez Ciebie. 5 calowcom trudniej uszkodzić wyświetlacz od 5,5

gwarancja do roku na aliexpress

wgrać soft można z poradnikami z tego forum. najłatwiej to chyba zrobić samemu na redmi 3. Możesz też zamówić telefon z oficjalnym Global. nie wiem czy w polskich sklepach to oferują. raczej nie bo co chwile ktos pisze ze kupił tel w pl i ma syfmiui.

• 0
Posted
2 godziny temu, franzero napisał:

I jeszcze pytanko odnosnie usługi "Odblokowanie & instalacja oprogramowania MIUIPolska (RN3 Pro, Redmi 3, Redmi 3 Pro, Redmi 3S) " w sklepie Technos za 40zł
warto?
jestem totalnym laikiem w sprawach wgrywania softu itd. 
czy kupując tą opcje moj swiezo kupiony telefon bedzie sprawny i gotowy do uzytku?

chyba raczej zdecyduje sie na kupno telefonu z technosa - duzo pozytywów, wysyłka z polski, gwaracja.

• 0
Posted

Koledzy szukam telefonu dla syna w podobnych kryteriach. Wybrałem Redmi 3 Pro i czekam tylko na dostępność szarego koloru. Czy Redmi 3S jest od niego lepszy i czy ma wersję ROMu Global? Jeśli tak to rozważę go również jeśli występuje w kolorze szarym.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• 0
Posted

W takim razie czekam na dostępność innych kolorów. Czy pobiera się ten sam ROM co dla Redmi 3 bo innego nie widzę?

• 0
Posted (edited)

Ok to skąd można pobrać oficjalny Global, na en.miui.com nie widzę tego modelu?

Znalazłem, nie wiem dlaczego jak wybierze się grupę urządzeń Xiaomi nie ma tego modelu, we wszystkich już jest http://en.miui.com/download-303.html

Edited by Simono_pl
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...