rumble196 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam, mam pewien problem z Redmi note 3 pro, otóż po zrestartowaniu telefonu wpadł on w bootloop(wcześniej działał bez problemu przez dobre kilka miesięcy), więc postanowiłem zainstalować global stable rom jeszcze raz przez miflash. W miflashu było napisane, że wgrywanie zakończyło się powodzeniem, jednakże podczas próby włączenia telefonu dalej jest on w bootloopie. Co robić dalej? Przejrzałem kilka stron działu ale niestety nie znalazłem tematu z podobnym problemem do mojego, z góry przepraszam za ewentualny spam. Ps. Bootloader nie jest odblokowany. Edytowane 19 Sierpnia 2016 przez rumble196
kubau2 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 On 19.08.2016 at 3:19 AM, rumble196 said: Witam, mam pewien problem z Redmi note 3 pro, otóż po zrestartowaniu telefonu wpadł on w bootloop(wcześniej działał bez problemu przez dobre kilka miesięcy), więc postanowiłem zainstalować global stable rom jeszcze raz przez miflash. W miflashu było napisane, że wgrywanie zakończyło się powodzeniem, jednakże podczas próby włączenia telefonu dalej jest on w bootloopie. Co robić dalej? Przejrzałem kilka stron działu ale niestety nie znalazłem tematu z podobnym problemem do mojego, z góry przepraszam za ewentualny spam. Ps. Bootloader nie jest odblokowany. W MiFlash zaznaczyles zeby wymazał wszystko?
k0rdian Opublikowano 3 Grudnia 2016 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Podpinam się pod temat, mam to samo. Odpaliłem EDL, później flash przez MiFlash (kenzo_global_images_6.11.24_20161124.0000.00_6.0_global_03a7717234), wyskoczyło "Success" i pojawia się animacja MI i na dole napis "Powered by Android", uruchamia się od nowa, pasek aktualizacji ładuje się do połowy i od początku to samo.
xliked Opublikowano 3 Grudnia 2016 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Z tym paskiem aktualizacji to wygląda na to jakbyś nie zaznaczył clean all w miflashu, tylko sflashował z opcją zostawienia danych. Upewnij się że flashujesz z opcją clean all, to ważne, możliwe że przez to system który wgrywasz gryzie się z poprzednią wersją.
Rekomendowane odpowiedzi