girni Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Witam, Chciałbym zaktualizować nakładkę do 6.8.12 z 6.4.21, czy mogę to zrobić po prostu ściągając wersję 6.8.12 i instalując ja przez recovery i jeżeli tak to czy konieczny jest wipe przy takim działaniu? A jeżeli nie to prosiłbym o krótką instrukcję jak z 6.4.21 dostać się do najnowszej wersji rozwojowej, która jest wspierana przez miuipolska. Do Administracji - proszę nie usuwać tematu. Wiem że temat być może znalazł się już na forum jednak naprawdę ciężko go odnaleźć przynajmniej nowym użytkownikom. Forum jak wiadomo służy do pomocy innym, więc jeżeli naprawdę zależy wam żeby takie tematy były w koszu przynajmniej dajcie pomocnego linka przed przeniesieniem.
mrosi Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 1 godzinę temu, girni napisał: Witam, Chciałbym zaktualizować nakładkę do 6.8.12 z 6.4.21, czy mogę to zrobić po prostu ściągając wersję 6.8.12 i instalując ja przez recovery i jeżeli tak to czy konieczny jest wipe przy takim działaniu? A jeżeli nie to prosiłbym o krótką instrukcję jak z 6.4.21 dostać się do najnowszej wersji rozwojowej, która jest wspierana przez miuipolska. Do Administracji - proszę nie usuwać tematu. Wiem że temat być może znalazł się już na forum jednak naprawdę ciężko go odnaleźć przynajmniej nowym użytkownikom. Forum jak wiadomo służy do pomocy innym, więc jeżeli naprawdę zależy wam żeby takie tematy były w koszu przynajmniej dajcie pomocnego linka przed przeniesieniem. Po pierwsze - poczytaj na Forum. Wystarczy poszukać. Wszystko jest tu wyjaśnione. Po drugie. Jeśli masz już MIUI Polska/EU, to oznacza, że masz odblokowany bootloader i zainstalowane TWRP. Możesz zatem zaktualizować do nowszej lub starszej wersji poprzez TWRP lub Aktualizacje. Przy cofaniu się w wersjach ROM wskazany, a nawet zalecany jest "wipe all" (reset urządzenia) w TWRP. Jeśli aktualizujesz do nowszej wersji, osobiście zrobiłbym, dla pewności wipe cache i Dalvik (też w TWRP).
girni Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 "Poczytaj na forum, wystarczy poszukać" - otóż gdyby to było takie łatwe to nie trudzilbym się w tworzeniu tego tematu. Może bardziej zaawansowanym użytkownikom to przychodzi łatwiej, ale Ci nowi tak jak ja mają z tym nie mały problem i uwierz mi próbowałem swoich sił. OK, przy cofaniu się zalecany jest wipe. A co jeżeli chce zaaktualizować do nowszej wersji? Też powinienem robić wipe czy mogę odpuścić ten proces? Wolałbym się upewnić zanim coś zepsuje stąd te pytania.
redkontakt Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Forum nie jest od uczenia czytania ze zrozumieniem i nauki wyszukiwania potrzebnych informacji. Jeśli masz z tym problem to udaj się do serwisu GSM i zapłać albo przyłóż się znajdź odpowiedzi i nie pompuj kolejnych tematów
girni Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 A od czego jest niby forum jak nie od pomagania innym, specu? Może rzucisz linkiem i dasz dobry przykład, bo póki co to tylko tutaj smiecisz.
mgreta36 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 37 minut temu, girni napisał: Może rzucisz linkiem i dasz dobry przykład, bo póki co to tylko tutaj smiecisz To sobie pomogłeś... Gotowce w innym dziale...
Nezumi Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi