jacek007 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Pierwszy moj post, wiec witam wszystkich. Mam pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi, mianowicie czym się różni rom aries, ktory jest na miuipolska i na miuiandroid.com od tego z http://en.miui.com/download-2.html. pozdrawiam-- 15 gru 2013, o 14:53 --ok. na początek to jak widze ten rom aries jest zdeodexowany, ale kiedys na en.miui.com tez był aries..
Acid Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Heh. Nie.. po prostu aries to nazwa kodowa urządzenia odczytywana z build.prop. Tak robi nasz skrypt i korzysta z tej nazwy do nazywania paczki zip. Na MIUI.com nazywają po prostu po nazwie urząrzenia czyli MI2. Rom z miui.com jest odexowany więc nie można do niego wgrać modów no i oczywiście rom jest z językiem angielskim i chinskim. Jak chcesz mieć polski to korzystaj z romu MIUIPolska.
$ledzik Opublikowano 16 Grudnia 2013 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Jak z kolei odróżnić rom MIUIPolska od stockowego z ustawionym językiem polskim?
Acid Opublikowano 16 Grudnia 2013 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Stock nie ma polskiego. Co najwyżej jak ma wiele języków do wyboru to po prostu sprzedawca wgrał sobie rom multilang. Wysłane z Xiaomi MI 2
$ledzik Opublikowano 21 Grudnia 2013 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Stock nie ma polskiego. Co najwyżej jak ma wiele języków do wyboru to po prostu sprzedawca wgrał sobie rom multilang. Wysłane z Xiaomi MI 2 Rozumiem, ale bardziej pytałem z technicznego punktu widzenia, jak to sprawdzić. Np. czy w multilang jak się wejdzie w informacje o telefonie to na górze nie powinno być logo MIUIPolska?
Acid Opublikowano 21 Grudnia 2013 Opublikowano 21 Grudnia 2013 W romie multilang z Xiaomi.eu tak. Bedzie tam logo MIUIPolska. Wysłane z Xiaomi MI 2
n1tro Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Który ROM dla Mi2s stąd pobrać? http://miuipolska.pl/download/miui-v5/ Są 2, jeden z"+ micore", drugi bez
Eru Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Który chcesz - oba już nie sprawiają problemów (wcześniej w wersji z MiCore nie działał aparat).
Eru Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 W wersji z MiCore masz nowego governer'a i scheduler'a
n1tro Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Nic więcej nie trzeba instalować, tylko ROM tak? Muszę później coś jeszcze ustawiać? Czy tylko wgrać i cieszyć się Spolszczonym ROMem?
Acid Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Tak tylko to. Z kernelem MiCore jest więcej możliwości "bawienia się". Wystarczy doinstalować Trickster mod z Google Play i można sobie zmieniać schedulera, czy inne ustawienia kernela.
Rekomendowane odpowiedzi