Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszy moj post, wiec witam wszystkich.

Mam pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi, mianowicie czym się różni rom aries, ktory jest na miuipolska i na miuiandroid.com od tego z http://en.miui.com/download-2.html.

pozdrawiam

-- 15 gru 2013, o 14:53 --

ok. na początek to jak widze ten rom aries jest zdeodexowany, ale kiedys na en.miui.com tez był aries..

Opublikowano

Heh. Nie.. po prostu aries to nazwa kodowa urządzenia odczytywana z build.prop. Tak robi nasz skrypt i korzysta z tej nazwy do nazywania paczki zip. Na MIUI.com nazywają po prostu po nazwie urząrzenia czyli MI2. Rom z miui.com jest odexowany więc nie można do niego wgrać modów no i oczywiście rom jest z językiem angielskim i chinskim.

Jak chcesz mieć polski to korzystaj z romu MIUIPolska.

Opublikowano

Stock nie ma polskiego. Co najwyżej jak ma wiele języków do wyboru to po prostu sprzedawca wgrał sobie rom multilang.

Wysłane z Xiaomi MI 2

Opublikowano
Stock nie ma polskiego. Co najwyżej jak ma wiele języków do wyboru to po prostu sprzedawca wgrał sobie rom multilang.

Wysłane z Xiaomi MI 2

Rozumiem, ale bardziej pytałem z technicznego punktu widzenia, jak to sprawdzić. Np. czy w multilang jak się wejdzie w informacje o telefonie to na górze nie powinno być logo MIUIPolska?

Opublikowano

Który chcesz - oba już nie sprawiają problemów (wcześniej w wersji z MiCore nie działał aparat).

Opublikowano

Nic więcej nie trzeba instalować, tylko ROM tak? Muszę później coś jeszcze ustawiać? Czy tylko wgrać i cieszyć się Spolszczonym ROMem? :P

Opublikowano

Tak tylko to. Z kernelem MiCore jest więcej możliwości "bawienia się". Wystarczy doinstalować Trickster mod z Google Play i można sobie zmieniać schedulera, czy inne ustawienia kernela.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...