ronnie Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Panowie, problem jest taki, że mam soft MIUI by xiaomi.eu 7.2 (stabilna) 7.2.5.0 (LAJCNDA). Gdy zaktualizuje system do nowszej wersji na mój telefon "paruje" się z jakimś obcym kontem xiaomi. Oczywiście nie da sie zalogować i używać telefonu. W tej chwili jest tak, że: - Na wersji 7 MIUI mogę uruchomić goły system bez (karty sim i wifi) i wgrać backup z poziomu MIUI, wtedy moje konto xiaomi jest zassane i jest ok. - Na wersji 8 MIUI nie da się uruchomić telefonu bez internetu. Gdy uruchomię sieć, system znowu "paruje" mój telefon z innym kontem xiaomi. Jakiś pomysł na aktualizacje softu w moim telefonie? EDIT: Problem rozwiązałem!!! - wgrałem na początku ostatnią wersję MIUI 7 (xiaomi.eu_multi_aqua_6.5.26_v7-5.1). Na tej wersji zrobiłem backup (z moim kontem xiaomi). Dzięki temu miałem zainstalowaną wersję rozwojową xiaomi.eu. - następnie przez TWRP (bez wipe, bez formatu itp) wgrałem nową wersję MIUI 8 (xiaomi.eu_multi_MI4s_6.8.4_v8-5.1). W tej chwili wszystko działa, konto zweryfikowane w xiaomi. telefon jest widoczny w i.mi.com Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez ronnie
Rekomendowane odpowiedzi