RozkosznaRolka Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Na wstępie: telefon mam dopiero od trochę ponad 2 godzin. Po tym jak zaczęły się hurtowo aktualizować aplikacje google nagle zaczął świrować. Co jakiś czas zachowuje się tak jakby coś się w nim samo klikało. Jest to upierdliwe, choć nie dzieje się cały czas. Zapuściłam aktualizację softu, ale że dotarł z 40% baterii i trochę już mu jej zjadłam, to ładuje się. Więc nie patrzę, nie klikam. Wierzę że to się samo odczaruje. Ale może tak nie być. Telefon kupiłam na Aliexpress więc już jestem cała przerażona czasem jaki stracę na gwarancyjne sprawy. Mogę mieć nadzieję, że aktualizacja softu rozwiąże problem czy na 99% jest to wina dotyku? Jestem kompletnym laikiem jeśli o te sprawy chodzi. Ile wymiana wyświetlacza kosztuje i czy jest tu ktoś kto się tym zajmuje i jest z Katowic/okolic? Bardzo się cieszyłam na tego fona, a tu taka niespodzianka
fatino Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Nie ma co panikowac daj mu 24h i potem napisz jak już wszystko będzie skonfigurowane czy coś się dzieje Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1
RozkosznaRolka Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Wiem, że nie powinnam tak emocjonalnie od tego podchodzić i dać mu czas, ale od wczoraj mam okropnego pecha do elektroniki. Rozwaliłam ekran w Z Ultra wczoraj, i od razu rozwaliłam też dotyk. Po prostu nie działa nic. Telefonu nawet nie dało się wyłączyć. Tryb oszczędzania energii był włączony. Zadzwonił budzik o 6 rano i dzwoni do teraz zamknięty w szafie, bo się rozładować nie umie... I taki dziwny traf: jeden się rozwalił, drugi przyszedł właśnie dziś. No i wszystko było super, przez pierwszą godzinę działał ekstra. Ściągałam apki, robiłam ustawienia itd. I teraz świruje ten ekran... Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez RozkosznaRolka
RozkosznaRolka Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Aktualizacja się zrobiła, problem występował dalej. Skojarzyłam, że problemy zaczęły się przy ustawieniach automatycznej jasności obrazu kiedy próbowałam na przystanku ją dostosować jak trzeba. Więc wyłączyłam automatyczne dopasowywanie jasności. Ale problem nie zniknął. Wobec czego robię restart do ustawień fabrycznych. Zobaczę czy też tak będzie się działo...
fatino Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Z tego co czytam to są problemy z tym czujnikiem. Napisz dokładnie co się dzieje i na jakim romie jestes(najlepiej screen z about phone) Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
RozkosznaRolka Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Właśnie robię aktualizację. Co dziwne po przywróceniu ustawień fabrycznych ani razu mi nie zaczęły się "klikać" te przyciski funkcyjne i wszystko działa tak jak działało na samym początku. Zaktualizuję soft, wyłączę od razu te automatyczne ustawienia jasności i zrobię zrzut z ekranu. Jak ogarnę jak się go robi, bo nie znalazłam tego na przycisku wł/wył tak jak na Z Ultra... Luby podpowiedział mi by wklikać się w wersję jądra i martwi mnie coś co wyskoczyło przy teście dotyku "failed" - ale czy to się mogło pojawić dlatego, że byłam w trakcie pobierania/aktualizacji softu? To wrzucam screeny. Nic się nie działo aż nie weszłam w menu u góry i nie wygasła podświetlania do minimum. Wtedy że dwa razy tak się stało jak poprzednio. Ale teraz znów parę minut cisza.
RozkosznaRolka Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Ok, wygląda na to ze mam kłopot z tymi dwoma przyciskami od lewej. Poprawnie działa tylko wstecz. Reszta nie reaguje ani na klik ani na przytrzymanie mimo ze maja przypisane działania w ustawieniach. Teraz z miganiem jest spokój, ale jak próbuje użyć tych dwóch przyciskow to po jakimś czasie migaja mi te funkcje. Teraz znów przez chwile swirowalo... Ktoś się z tym spotkał, co robić? Da się to jakoś niedrogo naprawić?
Konradol Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Masz naklejoną folię lub nałożone szkło na ekran? Jeśli tak - spróbuj zdjąć, bo być może zasłania czujnik lub coś w tym stylu. Powodzenia. Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez Konradol
RozkosznaRolka Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Nie, folię zdjęłam. Szybki nie zakładałam. Także czysta i golusieńka ewidentnie to jest problem z przyciskami. "Wstecz" też nie działa prawidłowo. Na Pokemon Go w ogóle nie mogę wyjść z gry chyba że przytrzymam dłużej, przejdę na inną zakładkę i wtedy zamknę Pokemony. Także potrzebuję pomocy z tymi przyciskami.
Konradol Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) W ustawieniach też pewnie już "gmyrałaś"? Dla pewności pytam, bo jest takie coś "zapobieganie przypadkowemu użyciu telefonu w kieszeni", spróbuj wyłączyć tę opcję, jeżeli jeszcze nie próbowałaś. Próbuj, próbuj. Jeśli nie zadziała poczekaj kilka dni "może się samo naprawi". Ja jednak zmieniłbym soft na Global dev 6.8.11, jeśli nie pomoże, to odesłać i koniec tematu. :/ Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez Konradol
RozkosznaRolka Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2016 U mnie to menu wygląda trochę inaczej, w kazdym razie wylaczylam ta opcje i przez chwile było ok, ale potem tel znów zaczął swirowac. Co więcej przycisk wstecz działa poprawnie jako jedyny z wyjątkiem pokemon go gdzie nie działa wcale. Ustawilam na długi klik wstecz wykaz otwartych apek i tylko to mi pomaga wyjść z pokemonów. Pomijając pokemony to jest tragedia czy to wina softu czy cos x dotykiem? Teraz np cały ten post napisała bez problemów, ale jakieś 30 min temu miałam kłopot SMS napisać
Konradol Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Wyłącz tryb Smart Cover. Sam mam włączony, a nie wiem właściwie po co - nie mam pokrowca z klapką. ;p Tak jak napisałem - zmieniłbym na Twoim miejscu soft na Global Dev. Metoda prób i błędów to najlepsza metoda w takich przypadkach wg mnie. ;D
RozkosznaRolka Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Tylko ja jestem strasznym laikiem i nie mam pojęcia jak zmienić soft
RozkosznaRolka Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Podsyłam filmiki z tego co się dzieje. To się zdarza raz na +/- pół godziny. Czasem się uspokaja samo, czasem trzeba zablokoać/odblokować tel, a czasem pomaga tylko ponowne uruchomienie WP_20160813_001.mp4 WP_20160813_002.mp4 ciągle wyskakuje mi błąd przy ładowaniu drugiego filmiku :/ Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez RozkosznaRolka
primek Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) @RozkosznaRolka Zrób tak: Wyłącz telefon. Wciśnij jednocześnie obydwa przyciski głośności i przycisk power. Po pojawieniu się logo Mi puść power, trzymając wciąż przyciski głośności. Po chwili powinien uruchomić się tryb testowy, niezależny od posiadanego oprogramowania. Możesz wykonać wszystkie testy ale ciebie najbardziej interesuje test nr 8 - Keys. Jeśli w tym trybie dotknięcie menu i home nadal nie będzie wykrywalne, lub będzie się wciskało samoczynnie to trafiłaś prawdopodobnie na sztukę z wadą fabryczną i czeka cię przeprawa z gwarancją. Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez primek
RozkosznaRolka Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) primek dzięki zrobiłam jak kazałeś i w teście 8 sprawa wygląda tak, że back, volume up/down i power zmieniają się na czerwone po kliknięciu na nie, a menu i home samo się zapala na czerwono albo miga... :/ Okey, czyli wada fabryczna. Da się to u nas naprawić i ile to kosztuje? Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez RozkosznaRolka
Konradol Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Może się nie znam, ale sprawdź jeszcze Light sensor i Proximity sensor. Wcześniej napisałaś: "No i wszystko było super, przez pierwszą godzinę działał ekstra." "Skojarzyłam, że problemy zaczęły się przy ustawieniach automatycznej jasności obrazu kiedy próbowałam na przystanku ją dostosować jak trzeba." Na początku przyciski działały czy nie, bo się gubię powoli? ;D Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez Konradol
HardCore v2 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Tak to jest jak się kupuje z Ali, telefon nowy czy refurbished? Zainstaluj CPU-Z przejdź na zakładkę Sensors i wyślij screeny. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
RozkosznaRolka Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Na początku przyciski działały, ale teraz już jest kaplica. Kompletnie się nie dało z tel korzystać. Zgłaszam spór i odsyłam tel. Zakupiłam inny tel w polskim sklepie. Tyle przygody z Xiaomi. Dzięki wszystkim za pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi