Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, używał ktoś Yi wersję sportową jako kamerkę samochodową? Widziałem, że są dostępne przyssawki do szyby i czasami jest tak wykorzystywana. Może ktoś z forumowiczów wie jak się sprawuje w takiej roli. Z góry dziękuję za odp. i pomoc :)

Opublikowano

Ale mam jedno pytanie, chce Ci się ciągle ją uruchamiać? ;)

Zakup sobie kamerkę samochodową od Xiaomi.

Rozpoczyna nagrywanie po włączeniu zapłonu, kończy po wyłączeniu.

Zapisuje film w 3min kawałkach, dzięki czemu po zapełnieniu karty nadpisuje najstarsze filmy (usuwa 3 minutowe zapisy) i w ich miejsce wstawia rejestrowany w danej chwili materiał.

Mam obydwie i z tą o którą pytasz bym się nie bawił osobiście ;)

Opublikowano

Chciałem upiec dwie pieczenie na jednym ogniu zwłaszcza jak czytałem, że kamerka dedykowana do samochodów potrafi mieć problem z ostrością ;) Istnieje możliwość zapętlania nagrania na kamerce sportowej czy nie? 

• Like 1
Opublikowano

Czytałeś, a ja Ci piszę jako użytkownik, że nie ma żadnych problemów ;)

Nie wiem czy sportowa ma taką funkcję, ale ja sam w to nie wierzę.

Tutaj jest to wymagane, ponieważ (w moim przypadku 32GB) karta pamięci się z czasem zapełni, a sytuacje warte nagrania przytrafiają się rzadko.

Ta karta pomieści około 3h nagrania, dalej zaczyna nadpisywać najstarsze fragmenty i tak cały czas.

Nie wiem czemu miałoby to służyć w sportowej.

Opublikowano

Dzięki ;) A jak oceniasz jakość nagrań kamery samochodowej podczas jazdy w nocy? Posiadam teraz inną kamerę i niestety w takiej sytuacji jest problem z odczytaniem tablic rejestracyjnych. Może rzeczywiście lepiej kupić teraz yi samochodową, a w przyszłości wersję sportową :)

Opublikowano
2 godziny temu, Endriu napisał:

Pytasz o sytuację typu: korek w nocy?

Pewnie chodzi mu o sytuację jak ktoś go wyprzedza albo zmienia pas na jego i żeby odczytać rejestracje

Opublikowano

Właśnie chodzi mi bardziej o sytuację jak napisał @xxmati96xx tylko, że samochód jedzie w miarę z równą prędkością obok nas ;) Wiadomo, że mała kamerka samochodowa nie wychwyci wystarczająco dobrze tablicy rejestracyjnej którą widzi około sekundy.

Opublikowano

Używam cały czas sportowej wersji jako rejestratora już ponad rok czasu.

Ma funkcję nagrywania w pętli dzięki czemu nadpisuje star materiał. Dodatkowo druga przydatna funkcja to odwrócenie obrazu, wszystkie moje uchwyty wymagają montażu kamerki do góry nogami i ta funkcja też się przydaje.

Jeśli chodzi o nr rejestracyjne w nocy to nie ma się co oszukiwać wszystko zależy od oświetlenia, przy oświetleniu ulicznym często można odczytać nr.

Jedyna niedogodność to muszę sam włączyć kamerę i nagrywanie, ale w zamian mam kamerkę uniwersalną.

Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano

Tak te ustawienia są dostępne na telefonie.

Sam używam Yi jako samochodówki + sportowej. Mocuję ją na tej przyssawce na przedniej szybie po wewnętrznej stronie. Dopiero użytkuję ją od dwóch tygodni, ale sprawuje sie niezle.

Opublikowano

Ta kamera nie nadaje się do jazdy w nocy, ponieważ ma zbyt ciemny obiektyw i w nocy nie rejestruje szczegółów:

2.8 Xiaomi Yi - 1.8 Xiaomi Car DVR

quan.png

Opublikowano

Rzeczywiście jest różnica na plus samochodowej. Wydaje mi się, że chłodny balans bieli sprzyja również widoczności detalów. Chyba kupię teraz wersję samochodową, a później yi II sport. Z mojej strony temat do zamknięcia, dziękuję Wam za pomoc :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, również używam wersji sportowej jako rejestratora i mam do Was pytanie. Czy wie ktoś jak włączyć wyświetlanie daty i godziny podczas nagrywania przy odwróconym obrazie ? Jeśli obraz jest ustawiony normalnie data i godzina widnieje na nagraniach, jednak w przypadku gdy nagrywam "do góry nogami" już nie :( 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...