Ari93 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Wersja MIUI: Jakim użytkownikiem jesteś? -- używam MIUI od pewnego czasu Opis znalezionego błędu Dzis zauwazylem ze bateria troszke krocej trzyma niz wczesniej (ledwo 4h wlaczony ekran) + czesty widok ikonki synchronizacji... W Wakelock Detector zobaczylem widok taki jak na zalaczonym screenie. Fakt, dzis troche smsow napisalem/odebralem... 50? moze troszke wiecej ale czy to jest powod zeby proces synchronizacji smsow wzbudzal sie prawie 290 razy powodujac prawie az 50 minutowa aktywosc procesora przy wylaczonym ekranie? Wyzej jest system android, tym sie nie przejmujcie, to jest pod kontrola (wibracje przez gg) Logcat Dodatkowe informacje
Acid Opublikowano 7 Grudnia 2013 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Hm nie wiem dla akurat podłączyłem sobie telefon pod adb logcat by coś innego sprawdzić i zauważyłem, że co chwila wali tym: D/NetworkUtils( 1825): Server error: 503 HTTP/1.1 503 Service Temporarily Unavailable W/System.err( 1825): miui.net.exception.MiCloudServerException: status: 503 W/System.err( 1825): at com.miui.backup.cloud.NetworkUtils.httpPostRequest(NetworkUtils.java:102) W/System.err( 1825): at com.miui.backup.cloud.NetworkUtils.httpPostRequestWithDecodeData(NetworkUtils.java:127) W/System.err( 1825): at com.miui.backup.cloud.CloudUtils.postToXiaomi(CloudUtils.java:123) W/System.err( 1825): at com.miui.backup.cloud.RemoteDir.exists(RemoteDir.java:82) W/System.err( 1825): at com.miui.backup.cloud.CloudBackupRestoreService.listFilesInfo(CloudBackupRestoreService.java:116) W/System.err( 1825): at com.miui.backup.cloud.SyncHelper.listFilesInfo(SyncHelper.java:806) W/System.err( 1825): at com.miui.backup.cloud.SyncHelper.trySync(SyncHelper.java:757) W/System.err( 1825): at com.miui.backup.cloud.SyncHelper.access$1700(SyncHelper.java:30) W/System.err( 1825): at com.miui.backup.cloud.SyncHelper$SyncHandler.handleMessage(SyncHelper.java:643) W/System.err( 1825): at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:99) W/System.err( 1825): at android.os.Looper.loop(Looper.java:137) W/System.err( 1825): at android.os.HandlerThread.run(HandlerThread.java:60) [/code] Wygląda na to, że po ich stronie jest problem a synchronizacja próbuje bezskutecznie nawiązać połączenie. Ale to jest ten backup danych w chmurze. SMSy dobrze się synchronizują. Wiesz, możesz po prostu wyłączyć synchronizację SMS. I np. włączać co jakiś czas bo można od nie dawna robić taki myk, że wyłączasz autosynchronizację wszystkiego (no może prócz kontaktów) i robisz to ręcznie kiedy chcesz w Ustawienia > Synchronizacja > Synchronizuj teraz. Wtedy uruchamia się wszystko.
Ari93 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2013 chodzi Ci o wylaczenie synchronizacji calkowicie w opcjach? Troche odpada bo gmaila bym chcial miec caly czas podlaczone... ale opcje znam, jak mam malo baterii to czasami wylacze calkowicie synchronizacje, gorzej bo zapominam ja wlaczyc z powrotem... ;P i dzieki za pomoc, zdaje sie ze wybryk taki jednorazowy byl...
AdixXx69 Opublikowano 13 Maja 2014 Opublikowano 13 Maja 2014 Witam .. Powie mi ktoś czemu nie moge synchronizować smsów zawsze było ok a po aktualizacji 4.5.9 kiedy wł. synchronizacje sms pisze bym podał numer ,podaje numer przychodzi jakiś sms od xiaomi z cyferkami a nastepnie na pasku powiadomień że nie udało sie aktywować i pisze ponów i tak w koło . proszę o pomoc bo bez synchronizacji jest kijowo a się uzaleznilem od tej chmury :)ps nie wiem czy dział dobry... Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Lalo Opublikowano 13 Maja 2014 Opublikowano 13 Maja 2014 Może nie masz pieniędzy na koncie? MIUI_V5/N5
AdixXx69 Opublikowano 13 Maja 2014 Opublikowano 13 Maja 2014 no chyba że 20 zł to mało na aktywacje to nie wiem sam .
Acid Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 W dzisiejszym changelogu jest jakieś info o fixie w tej kwestii.
Rekomendowane odpowiedzi