Skocz do zawartości

Problem z transmisja danych po aktualizacji miui 8 6.7.28

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam spory problem z transmisja danych i nie do końca wiem gdzie leży problem. Aktualizowałem ostatnio miui do wersji j/w poprzez wgranie na telefon i uruchomienie z pliku ZIP. W międzyczasie wyczerpujące transfer na karcie macierzystej postanowiłem dołożyć druga z modemu ( obie w plusie). Skonfigurowałem APN, zainstalowałem speed test i wszystko śmiga jak należy. Do czasu. Gdy korzystam z aplikacji jak FB czy tinder widzę jak prędkość transferu pokazuje marne kilobity. Zdarza się że wyskakują komunikaty o braku łączności. Idę więc zrobić test i jest 10 MB w obie strony i ładny ping. Dochodzi do tego częste zrywanie zasięgu ( znikają oznaczenia jakości transmisji i piramidka szarzeje). Telefon jest ustawiony tak aby nie blokował aplikacji w tle i karty mają przydzielone swoje priorytety. Spróbowałem za pierwszym razem wrócić do oryginalnego miui i było by pięknie gdyby nie wyskakiwal komunikat brak karty SIM ( w ustawieniach wyszarzone). Wróciłem więc do najnowszej wersji robiąc po drodze szalone factory reset i wywalilem stary ZIP z miui... Pytanie- co może być przyczyną? Jaka jest najstabilniejsza wersja miui abym mógł ją wgrać? Może być 7, po wgraniu 8 zauważyłem że aplikacje korzystające z API FB się wysypuja co 2 uruchomienie.

Wysłane z mojego MI NOTE Pro przy użyciu Tapatalka

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...