Maciek85 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Witajcie, Mam spory problem z transmisja danych i nie do końca wiem gdzie leży problem. Aktualizowałem ostatnio miui do wersji j/w poprzez wgranie na telefon i uruchomienie z pliku ZIP. W międzyczasie wyczerpujące transfer na karcie macierzystej postanowiłem dołożyć druga z modemu ( obie w plusie). Skonfigurowałem APN, zainstalowałem speed test i wszystko śmiga jak należy. Do czasu. Gdy korzystam z aplikacji jak FB czy tinder widzę jak prędkość transferu pokazuje marne kilobity. Zdarza się że wyskakują komunikaty o braku łączności. Idę więc zrobić test i jest 10 MB w obie strony i ładny ping. Dochodzi do tego częste zrywanie zasięgu ( znikają oznaczenia jakości transmisji i piramidka szarzeje). Telefon jest ustawiony tak aby nie blokował aplikacji w tle i karty mają przydzielone swoje priorytety. Spróbowałem za pierwszym razem wrócić do oryginalnego miui i było by pięknie gdyby nie wyskakiwal komunikat brak karty SIM ( w ustawieniach wyszarzone). Wróciłem więc do najnowszej wersji robiąc po drodze szalone factory reset i wywalilem stary ZIP z miui... Pytanie- co może być przyczyną? Jaka jest najstabilniejsza wersja miui abym mógł ją wgrać? Może być 7, po wgraniu 8 zauważyłem że aplikacje korzystające z API FB się wysypuja co 2 uruchomienie. Wysłane z mojego MI NOTE Pro przy użyciu Tapatalka
Maciek85 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Np taka rakieta. Swoją drogą, zły dział czy nikt nie wie? Wysłane z mojego MI NOTE Pro przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi