Rookie Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Witajcie posiadacze telefonu Redmi Note 3 Pro. Mój model dotarł dzisiaj z rana i od tego czasu próbuję dowiedzieć się czy jest prawdziwy (nie jakiś fake, podróbka, albo inny model). Dlatego przejżałem wszystkie dostępne poradniki odnośnie metody potwierdzenia autentyczności modelu telefonu. Na razie wstrzymuję się od weryfikacji na stronie (link poniżej), gdyż obawiam się, że po wprowadzeniu kodów, uniemożliwi mi to wymiany telefonu w sklepie xiaomi (na wypadek fake'u, oczywiście). http://www.mi.com/verify/#imei_en Do tej pory pobrałem apke "antifake" w wersji 1.3.3 (inne wersje nie działają) i dostałem "takową" zwrotną informację (obrazek w załączniku). No i teraz drapię się w głowę. W zagranicznych forach piszą, że oprogramowanie nie obsługuje już urządzeń Redmi Note, więc trochę się uspokoiłem A jak u was było? Te same cyrki?
primek Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 U mnie ta apka to samo zwracała. Zrób test sensorów, sprawdź punkty w antutu (powinno być ok. 75000). Już sam ten drugi test powinien dać odpowiedź bo nikomu nie opłacałoby się robić podróbki z wydajnością oryginału. 1
malimalinello Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Miałem to samo, a telefon zamawiałem dość szybko po premierze XRN3P, więc to nie mogła być podróbka. Dane z benchmarków mówią naprawdę wiele, ale polecam robić pomiary na w pełni naładowanej baterii i wyłączonych procesach w tle Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
talib1990 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 2 minuty temu, malimalinello napisał: Miałem to samo, a telefon zamawiałem dość szybko po premierze XRN3P, więc to nie mogła być podróbka. Dane z benchmarków mówią naprawdę wiele, ale polecam robić pomiary na w pełni naładowanej baterii i wyłączonych procesach w tle Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka i wyłączonym oszczędzaniu baterii... 1
Rookie Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Cytat Zrób test sensorów, sprawdź punkty w antutu (powinno być ok. 75000). Co do tego pierwszego to nie mam zielonego pojęcia jak go wykonać... Co do drugiego to wczoraj przeprowadziłem test i wyszedł mi wynik 77000. To chyba dobrze, right? Dla mnie to są tylko cyferki i niewiele mówią... może gdzieś jest skala wg Antutu?
primek Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 19 minut temu, Rookie napisał: Co do tego pierwszego to nie mam zielonego pojęcia jak go wykonać... Kliknij kilka razy w wersję jądra w informacjach o telefonie, otworzy się ekran diagnostyczny z testami poszczególnych komponentów
Rekomendowane odpowiedzi