Reventon707 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Witam! Chcę od pewnego czasu kupić Xiaomi Redmi 3 Pro i nie jestem pewny, co do sklepu w którym go kupię. W accessories4you jest za 800 zł, sprzedawany z xiaomi.eu wgrany na zablokowany bootloader (jak dowiedziałem się na forum jest to niemożliwe - można dokupić odblokowanie bootloadera, ale za 140 zł co według mnie, nie ma najmniejszego sensu) i 24 miesięczną gwarancją. W technos-online na razie nie ma koloru, który chcę (z czarnym przodem) ale biały kosztuje 770 zł, można dokupić za 40 zł odblokowanie bootloadera i wgranie najnowszego softu MIUIPolska/Xiaomi.eu i jest 12 miesięczna gwarancja. Ze sklepów typu iBuyGou, czy Goldway trochę boję się kupować bo to jednak pewne problemy z gwarancją i trzeba samemu odblokować bootloader i wgrać soft. W accessories4you zachęca mnie ta 24 miesięczna gwarancja, ale zniechęca też to niedomówienie w sprawie softu. Wyraźcie swoje opinie za wszystkie będę wdzięczny.
tomek0768 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Gdzie kupisz to sam zdecyduj, ja w kwietniu kupiłem synowi u Goldiego. Wyobraź sobie że mój 14 letni syn sam napisał prośbę o odblokowanie i sam odblokował bootloader. Więc namawiam cię do samodzielnego odblokowania. A za te pieniądze, które zaoszczędzisz na tej usłudze u sprzedawcy, to np. kup coś najbliższej ci osobie. Edit : W razie problemów możesz liczyć na pomoc tu na forum, więc odblokuj najpierw siebie, pokonaj barierę strachu, a potem bootloader (co jest o wiele łatwiejsze) Taptalk HM Note 1s
Reventon707 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 A jak wygląda z gwarancją u Goldiego?
tomek0768 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Nie wiem, nie interesowałem się szczerze mówiąc. Myślę że jak wszędzie w Chinach czyli 1 rok, no i dłuuuugi czas ew. naprawy. Aczkolwiek jak kupisz na miejscu to nie liczyłbym na lepszą obsługę a wręcz przeciwnie. Przecież to nieoficjalna dystrybucja serwisu gwarancyjnego nie ma, więc z reguły telefon i tak jedzie do Chin. Czy kupisz tu czy tam to gwarancja jest wg mnie b. trudna do wyegzekwowania. Teraz nawet czas dostawy z Chin nie jest długi (np. Goldway eu express 10 dni) Edit Byłbym zapomniał, jest jeszcze Ibuygou, sklep drogi ale ma serwis w Polsce, serwisuje@Acid admin tego forum więc pełen komfort psychiczny w cenie mniej więcej takiej jak na Allegro albo i niższej. Taptalk HM Note 1s
Reventon707 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Właśnie myślałem na iBuyGou. Ceny tego Redmi 3 Pro są prawie identyczne co u Goldiego. Tylko jak teraz zobaczyłem, że mogę mieć Mi4c za 830 zł to się zastanawiam, czy by jednak Mi4c nie kupić. Warto? Opłaca się te dwie stówki dołożyć?
tomek0768 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 To zależy czego oczekujesz od telefonu. Dla mnie np. Mi4c w wersji 2/16GB byłby bezużyteczny z uwagi na zbyt małą pamięć i brak obsługi kart sd. Ale wersja 3/32 już jak najbardziej. Taptalk HM Note 1s
Reventon707 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 No wiesz, mam oczekiwania jak każdy, czyli żeby się nie ścinał, płynnie chodził, gry chodziły dobrze, wykonanie telefonu było na dobrym poziomie... itp. itd. Ten Mi4c w wersji 3/32 jest właśnie za 210$, czyli w przeliczeniu 830 zł https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi4c-qualcomm-snapdragon-808-hexa-core-18ghz-3gb-ram-32gb-rom-7081.html , a Redmi 3 Pro jest za 169$ (660 zł) https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-redmi-3-pro-snapdragon-616-octa-core-15ghz-3gb-ram-32gb-rom-7354.html
tomek0768 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Ryzyko vat'u w obydwu przypadkach. Jak z eu warehouse to ceny już nieciekawe. Sam zdecyduj, Goldway Redmi 3 pro o ile pamiętam za 138 +17wysyłka=155$ bez vatu i telefon masz w 2 tygodnie w domu. Taptalk HM Note 1s
Reventon707 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 1 godzinę temu, tomek0768 napisał: To zależy czego oczekujesz od telefonu. Dla mnie np. Mi4c w wersji 2/16GB byłby bezużyteczny z uwagi na zbyt małą pamięć i brak obsługi kart sd. Ale wersja 3/32 już jak najbardziej. Taptalk HM Note 1s Takie samo ryzyko jest na Goldwayu. W FAQ piszą o możliwości doliczenia VATu
tomek0768 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Za 17$ eu express u Goldiego jest bez vat (vat płaci Goldway gdzieś w eu) telefon przyniósł kuriet (upc chyba) Taptalk HM Note 1s
Reventon707 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Czyli przy zamówieniu trzeba wybrać opcję Seller's Shipping Method, tak? I wtedy jest na pewno bez VATu i cła?
tomek0768 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Tak. Bez vatu. Cła nie ma na telefony. Taptalk HM Note 1s
Rekomendowane odpowiedzi