fi9o Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 Witam, W ostatnim czasie zauważyłem dziwna przypadłość ale nie mogę nic więcej znaleźć na jej temat. Otóż, podczas korzystania z WiFi kiedy wyjdę z jego zasięgu nie przełącza się sieć na 4G. Muszę włączyć tryb samolotowy i wyłączyć i dopiero zostaje nawiązanie połączenie z siecią. Mam tak na dwóch słuchawkach redmi note 3 Pro oraz na redmi 3. Oba działają pod miui 8, aktualizowane co tydzień. Pozdrawiam.
mara44 Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 Właśnie u mnie zauważyłem to samo że jak siedzę na WiFi i wyjdę z domu to nie przełącza się na mobilny internet tylko muszę włączyć i wyłączyć telefon mam oficjalny global aktualizacja przez Ota. Tez zauważyłem że zaczyna mi gubic zasięg na Redmi Note 2 nie było takich przypadłości. Cholera zmieniłem Redmi Note 2 na note3 i widzę że chyba zrobiłem błąd.
fi9o Opublikowano 31 Lipca 2016 Autor Opublikowano 31 Lipca 2016 Również zrobiłem przesiadki z rn2 na rn3 ale jak pisałem wyżej redmi 3 ma to samo.
mara44 Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 Ja nie miałem żadnych problemów z rn2 tylko zmieniłem że względu na baterie. Zauważyłem że u mnie nie przechodzi z WiFi na sieć komórkowa kiedy pobawię się telefonem to znaczy jak bawię się tapetami czy jak zmieniam ustawienia. A czy przywracałes może ustawienia fabryczne?
fi9o Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Oba miały fabryczne przy przejściu z miui 7 gdzie działało to na miui 8 gdzie obecnie nie działa.
mara44 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 6 godzin temu, fi9o napisał: Oba miały fabryczne przy przejściu z miui 7 gdzie działało to na miui 8 gdzie obecnie nie działa. Ja jestem na global stable i mam tą przypadłość. Ale jak dostałem telefon to wszystko było ok dopiero po paru dniach zaczęło szwankowac. Dziwna sprawa
fi9o Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Klasyka gatunku, znów wyczyscilem cache oraz dalvik i problemu obecnie nie ma. Chyba jest coś w tym czyszczeniu przy wgrywaniu Romu raz po raz.
Rekomendowane odpowiedzi