Jump to content
  • 0

Xiaomi telefon 700zł~

Unlucky

Question

Witam,

Jest to mój pierwszy wpis, także proszę o wyrozumiałość ;)

Nie miałem jeszcze nigdy styczności z Androidem ( jedynie widziałem u kogoś na tabletach i telefonach), ale obecnie szukam właśnie telefonu z androidem bo moja lumia 535 ( szrot jak diabli) przestaje mi wystarczać.

Szukam telefonu który w rozsądnej cenie zapewni mi : MAX 5' ekran, 32 GB pamięci wewnętrznej lub 16GB +slot na kartę pamięci (uwielbiam audiobooki i wszelaką muzykę), rozsądną baterie ( chociaż to nie jest bardzo ważne bo mam power banka od xiaomi), LTE, sensowne zbieranie zasięgu, aparat tylni nie jest bardzo ważny, a przedniego może nawet nie być. Fajnie by bylo gdyby w tych 700 zl zmieściła się przesyłka szkło hartowane i jakaś osłonka na plecki. Nie gram w gry na telefonie (ew. zobaczę czemu ludzie tak bardzo sie napalili na Pokemon GO, taka mała nostalgia). Zależy mi na płynności działania, i sprawnym i dokładnym dotyku.

Po przeczytaniu paru wątków chyba wybór by padł na Redmi 3S, jednak tutaj na forum nie jest on zbyt popularny, wiec nie wiem co o tym myśleć.

Tak jak pisałem w Androidzie jestem całkowicie zielony, chociaż nie przerażają mnie jakieś zmiany z oprogramowaniem itp. Nawet lubię takie rzeczy, lecz jak na razie tylko z komputerami miałem okazje. Wiec chciałbym się zapytać, Global roma na Redmi 3S nie ma, dlatego będę skazany na wersje dla chin bez Google Store( czy jak się nazywa platforma z apkami)? Czy wersja z waszej strony (https://miuipolska.pl/download/) będzie w pełni działająca , czy jest na to jeszcze za wcześnie?.

Wiem że takie pytania już były na forum, ale czy możecie podesłać linki do tematów które muszę przejrzeć przed zaczęciem zabawy z Xiaomi? Jak mówiłem nie wiem nawet od jakiej strony ugryźć androida, czy Xiaomi jako takie. 

10 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Mi4? Fakt, ze ma on 16gb i nie ma slotu na karte pamieci. Ale mysle, ze na poczatek Ci starczy. Co do jego plynnosci nie mozna mu nic zarzucic. 
Jesli chcesz kupic pewnie, to prawdopodobnie bede swojego sprzedawal. Mam go nieco ponad tydzien i sprzedaje tylko dla tego, ze chce cos wiekszego. I caluje w meizu m3 note albo redmi note 3 pro 

• 0

zdecydowałem sie na redmi 3S..... Tylko pytanie czy soft wydany przez miuipolska jest dopracowany i czy wszystko działa? I czy nie będzie problemu z odblokowaniem tel i wgraniem oprogramowania od miuipolska?

• 0

problemu nie ma jeśli trochę poczytasz tu i na en.miui.com. Tu masz większość przydatnych linków. Czy rom jest dopracowany? na tyle na ile chiński dev :) trzeba trochę czasu /aktualizacji zanim będzie to śmigało rewelacyjnie. Póki co - "nienagannie" :) Telefon na najnowszej aktualizacji demonem prędkości to nie jest. Zdarzają się też jakieś drobne błędy systemowe. Ale nie przeszkadzają w użytkowaniu. Takie małe choroby wieku dziecięcego. Trzeba się z nimi liczyć kupując świeżą słuchawkę. 

• Like 1

• 0

Wszystko jest na forum. Nie wiem dlaczego każdy nowy na forum zadaje to pytanie, a nie poszuka wcześniej, po czym później jest straszny bałagan.

1. Wgranie china  dev

2. Odblokowanie bootloadera

3. Wgranie twrp (możesz też roota przy okazji wgrać)

4. Wgranie MIUI Polska.

• Like 1

• 0

Na stronie głównej wchodzisz w 'Instalacja MIUI Polska 2016' i masz wszystko opisane, krok po kroku, co należy wykonać, a jeśli występują problemy, wtedy wchodzisz na forum i szukasz rozwiązania, jeśli już ktoś napotkał się na podobny problem. Naprawdę nie jest ciężko to znaleźć, jeśli tylko ktoś chce, a nie czeka na gotowe. Wszystko co najważniejsze, można powiedzieć, że jest pod ręką i naprawdę nie trzeba jakoś szukać :)

Tak, jest google play.

Edited by PeepingTom
  • Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...