bojo240 Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) Witam, czy z powodu romu global developer mogę mieć problemy z wgraniem twrp? Już jestem po odblokowaniu bootloadera, a twrp nie mogę wgrać lub też go włączyć. Czy sytuacje naprawi jeżeli wgram china developer? Edytowane 25 Lipca 2016 przez bojo240 przypadek
skay77 Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 Spróbuj przez adb ,adb reboot bootloader potem fastboot flash recovery recovery.img i na końcu fastboot boot recovery.img i powinno cię przenieść do twrp(Zmień nazwę img na recovery.img jak będziesz wpisywał dosłownie te komendy które podałem) Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
bojo240 Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) Wgrałem china developer, też przez miflash, dalej to samo, niby Flash_TWRP przebiega wszystko przemyslnie ale jak przechodzi do recovery (a i to rzadko) to jest tylko grafika telefonu (z kablem podlaczonym/odlaczonym). To co wyżej napisałeś zrobiłem, pobralo i pisze finish, teraz przejść do recovery poprzez wylaczenie telefonu i power+volume+? Bo samo dalej nie przenosi, wciąż jestem w fastboot. Edit: Zrobiłem jak powyżej, dalej ta sama grafika. Kurde, może spróbować twrp od redmi 3 pro? Edit: k**wa, NARESZCIE!!!!!! zrobiłem tak jak mówiłeś, jednak z tego fastboota bezpośrednio kombinacją power+volume+ w koncu jestem w twrp :3. Teraz znowu do wujka jak zmienic jezyk na angielski.... XD Edytowane 25 Lipca 2016 przez bojo240
bojo240 Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Opublikowano 25 Lipca 2016 Cóż posiłkując się google->grafika->twrp miui udało mi się jakoś.. sformatować karte sd.... XD. Jednakże po paru minutach walki mam xiaomi.eu na pokładzie (i wyczyszczoną karte sd która chyba przeboleje...), także dzięki raz jeszcze bardzo :3
Rekomendowane odpowiedzi