jakubby Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 Zakupiłem telefon XIAOMI Redmi Note 3 PRO, wersja systemu MIUI Global 7.4 Stable. A teraz kilka pytan. Jak wyglada sytuacja z jakims CM dla tego telefonu ,warto czy lepiej zostac przy MIUI ? Ewentaulnie, cięzko takie CM'a wgrać czy to raczej bułka z masłem ? Jakieś tipy/rady dla początkującego użytkownika XIOAMI ? Wydaje mi się, że gdzieś czytałem ze odblokowanie bootloadera to raczej nic trudnego. Jedna rzecz mnie troszke martwi ,po nacisnieciu przycisku ktory pozwala mi przelaczyć sie pomiedzy apkami pisze , "1,3GB of 3GB avaible" czyżby ponad połowa mojej pamięci RAM była używana cały czas ? Wszystkie apki są pozamykane.
mrosi Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 3 minuty temu, jakubby napisał: Zakupiłem telefon XIAOMI Redmi Note 3 PRO, wersja systemu MIUI Global 7.4 Stable. A teraz kilka pytan. Jak wyglada sytuacja z jakims CM dla tego telefonu ,warto czy lepiej zostac przy MIUI ? Ewentaulnie, cięzko takie CM'a wgrać czy to raczej bułka z masłem ? Jakieś tipy/rady dla początkującego użytkownika XIOAMI ? Wydaje mi się, że gdzieś czytałem ze odblokowanie bootloadera to raczej nic trudnego. Jedna rzecz mnie troszke martwi ,po nacisnieciu przycisku ktory pozwala mi przelaczyć sie pomiedzy apkami pisze , "1,3GB of 3GB avaible" czyżby ponad połowa mojej pamięci RAM była używana cały czas ? Wszystkie apki są pozamykane. Wiem, że wyszukiwarka kłuje. Wszystkie informacji odnośnie alternatywnego oprogramowania czy softu MIUI można znaleźć na Forum. Wystarczy zadać sobie choćby odrobinę trudu, niewiele większą niż założenie nowego tematu. To samo tyczy się odblokowania bootloadera. Co do RAM, nawet i przy 500 MB pozostałej ilości pamięci operacyjnej telefon pracuje tak samo szybko i sprawnie. O ile ilość RAM nie spadnie do poziomu mniej więcej 200 MB wolnej ilości, nie ma co sobie zaprzątać głowy.
Rekomendowane odpowiedzi