Kubante Opublikowano 24 Lipca 2016 Opublikowano 24 Lipca 2016 Witam, mam problem z ostatnim krokiem przy recovery,mianowicie po ' zaczekaj aż pojawi sie ekran głowny' wyświetla mi się error 'device not found'. Co to może oznaczać? Powinienem zrobić to tą drugą metodą?
musek Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 Cześć Spróbuj tak jak w tym poradniku. Daj znać czy się udało.
Kubante Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Opublikowano 25 Lipca 2016 4 godziny temu, musek napisał: Cześć Spróbuj tak jak w tym poradniku. Daj znać czy się udało. robię wszystko krok po kroku tak jak jest w instrukcji recovery niby jest zainstalowane tak jak w tej poprzedniej metodzie,ale nadal się nie włącza
musek Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 Robiłeś tak, jak na filmie? Udało Ci się uruchomić TWRP przez polecenie fastboot boot nazwa_pliku.img?
majomajki Opublikowano 8 Października 2016 Opublikowano 8 Października 2016 Mam problem z TWRP. Zainstalowałem chiński rom dev MIUI8 6.9.29, odblokowałem bootloader oraz zainstalowałem recovery. Po wejściu do TWRP chce ode mnie hasło do odszyfrowania danych (decrypt password) mimo że takowego nie ustawiałem. Sprawdzałem wszystkie możliwe hasła ale bezskutecznie. Po pominięciu komunikatu i zrobieniu wipe cache, data nadal nie może zamontować partycji z danymi. Próbowałem zainstalować rom z karty pamięci ale jej też nie widzi. Drugi raz zainstalowałem wszystko od nowa, tym razem naprawdę włączając szyfrowanie z hasłem które znam, jednak po wpisaniu w TWRP hasła nadal nie przechodzi dalej.
Michalec Opublikowano 8 Października 2016 Opublikowano 8 Października 2016 http://goo.gl/Dj8u3OUruchom skrypt i postępuj według instrukcji. Jak nic się nie będzie działo w konsoli, to spróbuj nacisnąć Enter. U mnie zadziałało !Uwaga! Możliwe, że wyczyści wszystkie dane.
majomajki Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 (edytowane) Użyłem skryptu, udało mi się zainstalować TWRP, widziało internal storage, na którym miałem rom do instalacji. Ale instalując MIUI Polska 8.0.1.0 stable (tak samo global 8.0.2) niby wszystko przebiega pomyślnie ale po zainstalowaniu i wybraniu Reboot to System wyświetla się ze dwa razy logo jakby miał się włączać ale wchodzi zaraz w tryb edl (nic sie nie wyświetla i miga czerwona dioda). Nie da się uruchomić telefonu i wejść do recovery kombinacją power + volume up I jeszcze sprawdziłem, że bootloader się zablokował, więc pewnie dlatego nie mogę wejść do recovery. Mogę teraz tylko flashować MiFlashem. Ehh chyba nie uda mi się wgrać MIUI Polska i zrobić roota.. Edytowane 9 Października 2016 przez majomajki
majomajki Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 Udało mi się wgrać recovery, zrobić roota i xposed. Niezbędne było ZCX TWRP, w którym pozbyto się błędu wynikającego z szyfrowaniem partycji i niemożliwością jej zamontowania. Instrukcja: http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/how-to/zcx-twrp-install-twrp-flash-supersu-t3462448 Może komuś się przyda. Zrobiłem to na romie Global Stable MIUI 8.0.5.0. W ogóle okazało się że da się na nim odblokować bootloader, i nie trzeba do tego wgrywać china dev.
mrosi Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi