Skocz do zawartości
  • 0

Przeniesienie kontaktów

Pytanie

Opublikowano

Mam pytanie, czy może ktoś zna sposób na przeniesienie kontaktów ze starego phona HTC Diamond z WM 6.1 na MI2A? Jest co prawda opcja w MIUI v5 "Wczytaj z innego telefonu" ale w przypadku HTC do wyboru są tylko telefony na androidzie.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

a nie mozesz po prostu przez karte sim? Do zarzadzania kontaktami na sim polecam program na androida z marketu "Copy to SIM Card" autora "COPY2SIM", dosyc ich przetestowalem i ten jest najprostszy no i po prostu dziala, bez zadnych udziwnien

a jak kontakty sprowadzic na sim w WM 6.1 to Ci juz nie pomoge, mozesz tez poszukac jakiegos programu na tego WM ktory zsynchronizuje kontakty odrazu z googlem... ale nie mam pojecia czy takowy istnieje

• 0
Opublikowano

Tak. Przeniesienie kontaktów na sim było by najprostsze. Tylko na karcie sim jest ograniczona ilość znaków nazwy dlatego je obcina no i mam takie kontaktu, które zawierają dwa i więcej nr. A tego sim też nie ogarnia. Spróbuje poszukać coś do synchronizacji z google albo będę chyba musiał przepisać ręcznie :shock:

• 0
Opublikowano

Przecież masz założone konto google, zsynchronizuj kontakty. Zaloguj się na to samo konto na m2a i zsynchronizuj. W czym problem?...

Wysłane z mojego MI 2A

• 0
Opublikowano

problem jest z:

"przeniesienie kontaktów ze starego phona HTC Diamond z WM 6.1"

co do ograniczen sim to faktycznie zapomnialem o nich... ale to zamiast je przepisywac to juz lepiej przez sim je przeniesc i wtedy ew dorzucic numer do kontaktu czy dopisac uciete literki

a wyslac po BT nie mozesz?

• 0
Opublikowano

Znalazłem prostą metodę. Przeniosłem kontakty pomyślnie. Rzeczywiście najprościej jest to zrobić przez synchronizacje google. Na telefonie z WM 6.1 jak i 6.5 można zsynchronizować kontakty (kalendarz i wiadomości także) z google przez ActiveSync. Jeśli ktoś by miał podobny problem zapodaje najprostszy opis jaki znalazłem:

http://bartoszpiatkowski.pl/google-sync ... ws-mobile/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...