Skocz do zawartości

instalacja china dev na global

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie moge odblokowac...bo nie mam wgranego dev china. Jakis syfiasty system przyszedl mi juz wgrany z telefonem. Pozniej napisze jaka dokladnie wersja. 

Opublikowano (edytowane)

Nie trzeba mieć dev china... w przypadku mi5. Choć to ze syfiasty moze przeszkadzac ale nie musi. Byly juz osoby ktore odblokowaly na syfiastym.

Edytowane przez Bohyn
Opublikowano

na pewno zrobiles wszystko z poradnikiem? zalogowanie na konto xiaomi, zlokalizowanie telefonu, poczekales około 30 dni od ostatniego odblokowania itp itd

Opublikowano

Bo ja nie wiem, że masz 3 różne konta a chciałem Ci pomóc.

Jeśli masz odblokowany edl (soft ponizej 7.3) to w dziale Toturiale jest ladny temat.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Miałem to samo  (błąd przy odblokowywaniu bootloadera na 50%) i walczyłem kilka dni ale się udało :)

Zobacz jaki masz ROM zainstalowany na telefonie. Jeśli Global ROM Stable to ściągnij z oficjalnej strony Xiaomi - Global ROM Developer (analogicznie jeśli masz China ROM Stable to ściągnij China Developer ROM, bo na chińskim nie zainstalujesz Globala i odwrotnie!) i zainstaluj go przez program aktualizacji na telefonie. Wchodzisz w program Aktualizuj >> Klikasz trzy kropki na górze po prawej i wybierasz zainstaluj aktualizację z pliku .zip (oczywiście pierw wgraj ten plik, który ściągnąłeś ;) najlepiej do głównego katalogu na telefonie, żeby nie szukać) >> wybierasz ROM Developerski i automatycznie Ci go zainstaluje na telefonie.

Jak już będziesz miał wersję Developer ROM to już bez problemu powinno Ci przejść odblokowanie bootloadera ponad 50%.

Wtedy możesz już instalować co się chce przez miFlash.

Edytowane przez ThomasGP
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Kupiłem mi5 z wersja MIUI Global 7.2. 8.0.0 (MACNDB) stabilna. Czy jeśli sciągne z oficjalnej strony MIUI Global developer i wrzuce go na telefon, zainstaluje przez ubdater to będę mógł według instrukcji na forum zainstalować MIUI Polska? O odblokowanie bootloadera już napisałem do Chińczyków.

Opublikowano

Tak. W kolejności: Instalacja Global dev, odblokowanie bootloadera, instalacja romu euprzez MIflash(6.4.21 przez fastboot) i aktualizacja do najnowszej eu.

Opublikowano

Dziś pobralem wersje mi5global_v8.0.2.0.mammidg_016150f985_6.0. zip . I zaczęło się cos dziac. Informacja o zmianie systemu. Potem potwierdzenie czy jestem pewien że chce to zrobić. Zaakceptowane. Telefon zaczął mielic...tzn kółeczko na czarnym tle kręciło się ok 5 min. Po tem telefon uruchomił się ponownie i przez jakieś 10 sekund cos się jakby instsliwalo/ ładowalo i pojawił się normalny ekran jak przy włączeniu telefonu. Ten się uruchomił, wszystko było jak przed procesem próby załadowania nowego romu. Nic się nie zmieniło, wersja ta sama itd. Czy jesteście w stanie mi pomóc czy wysłać telefon do serwisu żeby mi wgrali MIUI 8?

Opublikowano

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

Ja nie wiem po co się ludzie męczą i piszą poradniki, jeżeli nikt z nich nie korzysta...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...