Masol Opublikowano 19 Lipca 2016 Opublikowano 19 Lipca 2016 Witam, jak zainstalowac china dev na global mam problem. Nie moge ani przez miflash ani przez aktualizacje.
Bohyn Opublikowano 19 Lipca 2016 Opublikowano 19 Lipca 2016 a jaki masz soft? pewnie odblokowac bootloader i wtedy instalowac przez miflash
Masol Opublikowano 19 Lipca 2016 Autor Opublikowano 19 Lipca 2016 Nie moge odblokowac...bo nie mam wgranego dev china. Jakis syfiasty system przyszedl mi juz wgrany z telefonem. Pozniej napisze jaka dokladnie wersja.
Bohyn Opublikowano 19 Lipca 2016 Opublikowano 19 Lipca 2016 (edytowane) Nie trzeba mieć dev china... w przypadku mi5. Choć to ze syfiasty moze przeszkadzac ale nie musi. Byly juz osoby ktore odblokowaly na syfiastym. Edytowane 19 Lipca 2016 przez Bohyn
Masol Opublikowano 19 Lipca 2016 Autor Opublikowano 19 Lipca 2016 No mi wywala blad na 50%...a na mi max gdzie mialem wgrane china dev. Poszlo bez problemu.
Bohyn Opublikowano 19 Lipca 2016 Opublikowano 19 Lipca 2016 na pewno zrobiles wszystko z poradnikiem? zalogowanie na konto xiaomi, zlokalizowanie telefonu, poczekales około 30 dni od ostatniego odblokowania itp itd
Masol Opublikowano 19 Lipca 2016 Autor Opublikowano 19 Lipca 2016 Mam 3 rozne konta. Wiec po co mial bym czekac ?
Bohyn Opublikowano 19 Lipca 2016 Opublikowano 19 Lipca 2016 Bo ja nie wiem, że masz 3 różne konta a chciałem Ci pomóc. Jeśli masz odblokowany edl (soft ponizej 7.3) to w dziale Toturiale jest ladny temat.
zielonyBB Opublikowano 19 Lipca 2016 Opublikowano 19 Lipca 2016 a jak mogę wejść w tryb EDL ? Wyszukiwarka forum albo google. 5 sekund i masz odpowiedź. Tapnięte z Lenovo
ThomasGP Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 (edytowane) Miałem to samo (błąd przy odblokowywaniu bootloadera na 50%) i walczyłem kilka dni ale się udało Zobacz jaki masz ROM zainstalowany na telefonie. Jeśli Global ROM Stable to ściągnij z oficjalnej strony Xiaomi - Global ROM Developer (analogicznie jeśli masz China ROM Stable to ściągnij China Developer ROM, bo na chińskim nie zainstalujesz Globala i odwrotnie!) i zainstaluj go przez program aktualizacji na telefonie. Wchodzisz w program Aktualizuj >> Klikasz trzy kropki na górze po prawej i wybierasz zainstaluj aktualizację z pliku .zip (oczywiście pierw wgraj ten plik, który ściągnąłeś najlepiej do głównego katalogu na telefonie, żeby nie szukać) >> wybierasz ROM Developerski i automatycznie Ci go zainstaluje na telefonie. Jak już będziesz miał wersję Developer ROM to już bez problemu powinno Ci przejść odblokowanie bootloadera ponad 50%. Wtedy możesz już instalować co się chce przez miFlash. Edytowane 3 Sierpnia 2016 przez ThomasGP
barteq9 Opublikowano 6 Października 2016 Opublikowano 6 Października 2016 Witam. Kupiłem mi5 z wersja MIUI Global 7.2. 8.0.0 (MACNDB) stabilna. Czy jeśli sciągne z oficjalnej strony MIUI Global developer i wrzuce go na telefon, zainstaluje przez ubdater to będę mógł według instrukcji na forum zainstalować MIUI Polska? O odblokowanie bootloadera już napisałem do Chińczyków.
Piertas Opublikowano 6 Października 2016 Opublikowano 6 Października 2016 Tak. W kolejności: Instalacja Global dev, odblokowanie bootloadera, instalacja romu euprzez MIflash(6.4.21 przez fastboot) i aktualizacja do najnowszej eu.
barteq9 Opublikowano 6 Października 2016 Opublikowano 6 Października 2016 Nie poszło... Próbowałem wszystkich dostępnych Romów
barteq9 Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 Dziś pobralem wersje mi5global_v8.0.2.0.mammidg_016150f985_6.0. zip . I zaczęło się cos dziac. Informacja o zmianie systemu. Potem potwierdzenie czy jestem pewien że chce to zrobić. Zaakceptowane. Telefon zaczął mielic...tzn kółeczko na czarnym tle kręciło się ok 5 min. Po tem telefon uruchomił się ponownie i przez jakieś 10 sekund cos się jakby instsliwalo/ ładowalo i pojawił się normalny ekran jak przy włączeniu telefonu. Ten się uruchomił, wszystko było jak przed procesem próby załadowania nowego romu. Nic się nie zmieniło, wersja ta sama itd. Czy jesteście w stanie mi pomóc czy wysłać telefon do serwisu żeby mi wgrali MIUI 8?
Nezumi Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Ja nie wiem po co się ludzie męczą i piszą poradniki, jeżeli nikt z nich nie korzysta... 1
Rekomendowane odpowiedzi