Skocz do zawartości

Mi4C - reboot i proces aktualizacji po zawieszeniu systemu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość troubleclick
Opublikowano

Witam!

Na początku czerwca kupiłem na Allegro nowego Mi4C. Telefon miał już wgrane TWRP i MiuiPolska, ale przez TWRP zrobiłem wipe i zainstalowałem na czysto system, na wszelki wypadek.

Od kilku dni coraz bardziej nasila się u mnie problem zawieszania się systemu, po którym telefon wyłącza się, pokazuje się logo Mi i na dole pojawia się status aktualizacji systemu. Dzieje się to w kompletnie losowych momentach - podczas korzystania z Chrome, Messengera czy Snapchata. Ogólnie na początku pomyślałem, że to wina wadliwej wersji oprogramowania, więc pobrałem Miui8, zrobiłem kopię zapasową i jeszcze raz wipe. Nic to nie dało i telefon nadal restartuje się. Dzisiaj zrobił to już 2 razy. Szukałem w Google, czy ktokolwiek miał podobny przypadek, ale jedyne co znalazłem to wyłączanie się systemu zaraz po włączeniu telefonu, itp. - generalnie nie to co dzieje się u mnie.

Miał ktoś podobnie? Jak to naprawić?

Aktualnie mam zainstalowane Miui8 w wersji 6.7.7.

Z góry dzięki za pomoc :)

Gość troubleclick
Opublikowano

Okej, zrobiłem całkowitego flasha i zainstalowałem wszystko sam od nowa.

Potestuję i jakby coś dalej się działo to odsyłam na gwarancję. 

Dzięki za pomoc! :D

• 1 miesiąc temu...
Gość troubleclick
Opublikowano
9 minut temu, Fahoo napisał:

jak sprawy działa po flashu?

Po flashu przez tydzień działało wszystko ok, a potem znowu zaczęły się restarty. Oczywiście nie mogłem tego ot tak zostawić, więc poszperałem trochę i zauważyłem, że telefon wyłączał się tylko przy określonych aplikacjach. Uznałem więc, że to wina przegrzewającego się procesora (lub czegoś w tych okolicach). Zmieniłem ROM na Cyanogenmoda 13 - telefon dalej się restartował. I wtedy wpadłem gdzieś na forach na program Kernel Adiutor. Ściągnąłem ze Sklepu Play, zainstalowałem i zmieniłem maksymalne taktowanie procesora na 1440 MHz. Od tej zmiany minęły jakieś 3 tygodnie. Używam dalej normalnie Chrome, Snapchata i wszystkich innych aplikacji i nie miałem od tego czasu ani jednego restartu. :)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...