misssiek95 Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 Odkąd pamiętam mam problem z tym, że mój telefon "nie wie, w którą stronę się patrzę" pomaga wejście w menu serwisowe (kilkukrotne kliknięcie wersji jądra) i wejście w pozycję o nazwie "magnetic sensor" Tam jest czerwony napis, że czujnik wymaga kalibracji poprzez wykonanie "ósemek". Po skalibrowaniu wszystko działa. Działa jednak z 20 minut po czym znów muszę robić to samo, i tak za każdym razem. Jest to bardzo uciążliwe, ponieważ często korzystam z pieszej nawigacji no i.... Pokemon Go ( ͡° ͜ʖ ͡°) . Ktoś wie jak mi pomóc?
situ Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 Jak pisze się o problemie wypadało by podać chociaż podstawowe o romie.
wtbn Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 Nie używasz przypadkiem jakiegoś pokrowca/magnetycznego uchwytu na telefon?
misssiek95 Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Opublikowano 13 Lipca 2016 używam gumowego etui. Możliwe w ogóle żeby miało ono wpływ? Co do Romu to zdarzało mi się to na wszystkich edycjach MIUI Polska i wcześniej na devie
kozii91 Opublikowano 14 Lipca 2016 Opublikowano 14 Lipca 2016 (edytowane) Także mam ten problem z tym że telefon nawet nie reaguje "magnetic sensor" Problem się rozwiązał po wgraniu MIUI 8 Edytowane 13 Września 2016 przez kozii91
Rekomendowane odpowiedzi