vdr Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 (edytowane) Witam. Otrzymałem w końcu swój MI 5 PRO 128 GB od ibuygou. Oczywiście był zainstalowany chiński rom (2 języki) - chyba v7.3.3.0.MAACND. Niestety na tym romie nie działało WIFI, a telefon resetował się w czasie prób korzystania z niego. W międzyczasie ściągnąłem wersję dev chińskiego romu spod tego linka - http://en.miui.com/download-299.html#435 i zainstalowałem ją przez wrzucenie na pamięć telefonu i aplikację Update. Chwilę to trwało ale telefon uaktualnił się do do developerskiej wersji chińskiego systemu. Niestety problem z WIFI pozostał. Przy połączeniu do routera Xiaomi telefon niby łączy się z nim, ale przy próbie otworzenia jakiejkolwiek strony wyskakuje connection problem. Diagnostyka pokazuje "poor internet connection" pomimo tego, że router jest 0,5 metra od mnie, a siła sygnału jest idealna w ustawieniach wifi. Przynajmniej jednak telefon przestał się resetować... Telefonu nie wykrywa ani MI PC Suite, ani MIFlash... Zaczynają mi się kończyć pomysły. Poczekać aż odblokują mi bootloader, czy rzeźbić dalej? Macie jakieś pomysły? Edytowane 11 Lipca 2016 przez vdr
rubson Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 Poczekaj na odblokowanie i zobaczysz czy to nie jakiś grymas software'owy
vdr Opublikowano 14 Lipca 2016 Autor Opublikowano 14 Lipca 2016 Troszkę powalczyłem. Dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera, co też zrobiłem. Później zainstalowałem stabilne MIUI v7 EU przez MiFlash. Niestety problem z WIFi pozostał... Telefon nadal potrafi połączyć się z WiFi ale nie otwiera żadnych stron internetowych i nie łączy się z internetem w żaden sposób, a po chwili próby użytkowania WiFi telefon zawiesza się i resetuje. Wykonałem już wipe, oraz reset cache i dalvik cache. Niestety problem dalej występuje. Jedyną opcją, która mi pozostaje teraz jest aktualizacja do MIUI v8, ale nie sądzę żeby to cokolwiek dało. Macie jeszcze jakieś pomysły, czy pozostaje mi oddanie telefonu do serwisu?
kketrab Opublikowano 24 Grudnia 2016 Opublikowano 24 Grudnia 2016 I jak Pan problem? Został rozwiązany? Mam ten sam chyba Łączy się tel z wifi ale nie ma internetu. Wgrałem MIUI polskie ale dalej jest ten problem. Raz działa przez kilka chwil i zaraz cisza. Dane sieci komórkowej działają. Wie ktoś jak poradzić sobie z takim problemem?
JacekBB Opublikowano 2 Stycznia 2017 Opublikowano 2 Stycznia 2017 U mnie jest podobnie. Było wsio ok aż do dziś. Łączy z wifi a neta nie ma albo muli. Speed Test nawet nie wystartuje.
krzysztof798 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Mam cały czas miui Polska z listopada i z wifi problemu nie ma. Obawiam się, że uszkodzenie sprzętowe.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
JacekBB Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Na razie problem rozwiązał się sam. Zresetowalem ruter, wpisałem na nowo hasło do telefonu i działa. Dziwne że tylko Mi5 miał wczoraj jakiś problem bo wszystkie urządzenia po WiFi działały normalnie.
Gość k1206493 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Witam, też mam problem z Wifi, nie można się połączyć z żadną siecią. (błąd autoryzacji) Na romie dołączonym do telefonu (pewnie chinski) Wifi działało, ale po odblokowaniu bootloadera i zmianie systemu nie działa wifi na zadnym romie, włączając MIUI 7, 8, CM 13, RR na androidzie 6 i 7. Mam zwracać telefon, póki świeży po zakupie czy da się coś zrobić. W opcjach deweloperskich znalazłem opcje debugowania połączenia, i podczas łączenia się z z siecią siła sygnału spada do dokładnie -127 dbm, choć do normalnego działania trzeba więcej niż -90
Rekomendowane odpowiedzi