zygmunt999 Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 (edytowane) Witam wszystkich. Ostatnio, skuszony pojemnością baterii zakupiłem Redmi3. Mam nadzieję, że nie pożałuję oddania swojego Samsunga S5 Neo znajomym:) Zauważyłem jednak dziwne zachowanie wyświetlacza w zakupionym Redmi3 Może ktoś mi wytłumaczy to zjawisko: Gdy położę Xiaomi Redmi 3, na tekturowym pudełku izolując go od podłoża i dotykam ekranu - ten nie reaguje. Wystarczy jednak np. drugą ręką dotknąć do obudowy i już jest wszystko w porządku, dotyk działa. Wyobrażam sobie, że to ma coś wspólnego z pojemnością, ale czemu inne urządzenia działają w tych samych warunkach? Czy ten wyświetlacz ma jakąś inną konstrukcję? Iphone5, Samsung S5 Neo oraz tablet Samsunga 7 cali - można z nich korzystać w warunkach w których dotyk Xiaomi Redmi 3 nie działa. Edytowane 10 Lipca 2016 przez zygmunt999
Gość Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 Jeżeli to się dzieje podczas ładowania to inna ładowarka raczej pomoże, jeżeli nie to raczej wadę fabryczną bym obstawiał, bo nie powinno tak być Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
zygmunt999 Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Opublikowano 10 Lipca 2016 To się nie dzieje podczas ładowania. Nie ma chyba to wiele wspólnego z elektrycznością, bo jak wezmę telefon przez folię to działa. Po prostu: Naładowany telefon kładę na pleckach na kartonik od telefonu i dotyk nie działa. Jak położę na kafelki - działa, jak na biurko - nie działa. XMACX3 sprawdź swój telefon. Połóż na kartoniku od telefonu i zobacz czy masz tak samo? Mnie to nie przeszkadza, ale zastanawia czemu inne telefony mają inaczej. pozdrawiam i liczę na jakieś rozwiązanie
Gość Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 Kładłem na bardzo różne powierzchnie już i wszędzie działa, z tym, że telefon mam w etui silikonowym cały czas Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
zygmunt999 Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Opublikowano 11 Lipca 2016 Ok, dzięki. Być może etui robi różnicę:)
Gość Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 Sprawdziłem bez etui na biurku i na pudełku kartonowym od modemu i działa normalnie Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
zygmunt999 Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Opublikowano 11 Lipca 2016 (edytowane) Dziękuję, ale widząc post WISNIAPL mam potwierdzenie, że nie przewidziało mi się:) Czekam na dalsze próby rozwikłania zagadki. Gdyby była potrzeba mogę nagrać film. Edytowane 11 Lipca 2016 przez zygmunt999
jury Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 Mi się tak stało po zmianie wyświetlacz, wcześniej było ok.
zygmunt999 Opublikowano 19 Lipca 2016 Autor Opublikowano 19 Lipca 2016 Swój aparat wymieniłem z innego powodu (był źle spasowany) i zobaczymy jak przyjdzie nowy. Może taki wyświetlacz trzeba jakoś "uziemnić"? Irytujące jest używanie urządzenia, gdy leży np na łóżku i chce się ustawić budzik. Nie da się, trzeba dotykać obudowę. Szkoda, że nie ma nikogo, kto wyjaśniłby to zjawisko.
zygmunt999 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2016 (edytowane) Otrzymałem inny egzemplarz i działa poprawnie, więc to nie jest wada serii tylko poszczególnych egzemplarzy. Wydaje się, że w modelu który wymagał trzymania za obudowę był uszkodzony wyświetlacz, albo jakiś drucik nie był przylutowany. Edytowane 3 Sierpnia 2016 przez zygmunt999
Rekomendowane odpowiedzi