Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Drugi dzien walcze z Mi5. Wyrobowalem wszystkie mozliwosci instalacji MiuiPolska wg instrukcji - bez efektu. Najpierw wgralem chinski rom dev, odblokowalem bootloader, pozniej chcialem wgrac TWRP i niestety porazka. Sprawdzilem kodem  *#*#6484#*#*  status urzadzenia i mam napisane "SecureBoot: YES. Czy to oznacza ze nadal mam zablokowany bootloader? Odblokowanie przebieglo sprawnie, postep byl na 100%. Czy moze problem tkwi gdzie indziej? Mam obecnie wersje Miui 8 6.6.30 po angielsku. Oczywiscie bez Sklepu Play. Co robic?

Edytowane przez daniel.swider79
Opublikowano

Jak masz odblokowany bootloader to miflash i dla niego rom. Wgrywasz masz zrobione. Później z poziomu aktualizacji przez plik zip robisz aktualizację.

Opublikowano

Sprobowalem jeszcze raz odblokowac bootloader, bo moze cos poszlo nie tak. Pookazuje mi "Couldn`t verify device. No need to unlock this device". W takim razie bootloader jest chyba odblokowany. Dlaczego wiec zadna metoda wgrania TWRP nie dziala???

Opublikowano
1 godzinę temu, Wariat napisał:

Jakiego romu próbowałeś do miflash?

Próbowałeś tego?

http://en.miui.com/thread-270449-1-1.html

Poszlo w koncu przez MiFlash. Wrzucilem Miui 7 z linku pod poradnikiem. Nie polecam metody z poranika https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Niepotrzebnie stracilem tylko czas i nerwy. Poradnik wgrania przez MiFlash tez jest ogolnikowy i bardzo niekompletny. Trzeba posilac sie na google, YT, forum itd... Teraz mam juz Miui8 przez TWRP, niestety przedostatnia wersje nieobslugujaca czujnikow. Najnowsza zostala usunieta. Ehhh....

Opublikowano

Najważniejsze, że się udało :) Ja też siedzę na razie na MIUI 7. Jak wyjdzie już wersja stabilna 8-ki to pewnie dopiero zmienię. Ja sam siedziałem całą sobotę i główkowałem z poradnika. Po czym trafiłem na ten wyżej co Ci wkleiłem i zrobiłem to w 15min łącznie z wszystkim. U żonki to już tylko formalność. Ale co się człowiek nacierpiał to swoje :P

Opublikowano

Z drugiej strony to tak jakbyś używał mapy Polski z 1950 roku. Niby też dojedziesz z miasta do miasta, ale czy ekspresówkami?

Trzeba brać pod uwagę aktualność danych...

Zamykając OT, może moderator zamknąłby temat, bo co chwile jest bardzo podobny tworzony.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...