salata Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 Powitał, Mam problem ze znalezieniem opcji roamingu krajowego w miui7 6526. Mam kartę niemiecką w pierwszym gnieździe, a kartę play w drugim. Jak jestem w kraju to chcę móc włączyć transmisję danych w miejscu gdzie play korzysta z infrastruktury innego operatora, a nie chcę aby dane szły główną kartą. Nie mogę znaleźć opcji związanych z roamingiem krajowym, które mam w Nexusie. Telefon używa żona, która potrzebuje prostego rozwiązania, aby nie kombinowała i ryzykowała kosmicznego rachunku za transmisję danych. Obecnie jak wlacze roaming to transmisja działa , ale muszę wylaczyc kartę SIM w pierwszym gnieździe, a przez to połączenia na tą kartę są niedostępne. Jakieś rady? Tapped from Nexus. I was quit when I came in here. I'm twice as quit now. Salata Link to comment Share on other sites More sharing options...
MirekCz Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 Hej, Wchodzisz w "Ustawienia", "Karty SIM i sieci mobilne". Na samym dole masz KARTA SIM PREFEROWANA DLA: "Połączenia" i "Internet" tam się wybiera co z której karty ma wychodzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 9, 2016 Share Posted July 9, 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts