Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich. Od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem Redmi Note 3 Pro. Zakupiłem go na Allegro. Wszystko przebiegło super, telefon jest genialny jak dla mnie. Ale zacząłem się trochę interesować aktualizacją systemu miui. Wiem, ze na forum poradników jest ogrom, ale jestem w tym zupełnie zielony. Te wszystkie terminy których używacie to dla mnie czarna magia... W aktualizacjach systemu widnieje wersja romu 6.5.19. Po kliknięciu"szukaj aktualizacji" przycisk przez chwile jest nieaktywny i nic się nie dzieje. Otwierając menu z boku mam możliwość pobrania najnowszej aktualizacji, ale po jej pobraniu i zainstalowaniu wszystko jest po staremu. Jest tam jeszcze kilka opcji. Screeny wysyłam w załączeniu. 

Moje pytanie jest następujące. Biorąc pod uwage wersję mojego systemu, jak mam sobie poradzić z aktualizacją. Która opcja będzie najlepsza i najbezpieczniejsza... 

Screenshot_2016-07-07-22-17-11_com.android.settings.png

Screenshot_2016-07-07-22-17-01_com.android.updater.png

Screenshot_2016-07-07-22-16-57_com.android.updater.png

Edytowane przez Gaidden
Opublikowano

Nastepny ktory kupił telefon nie czytajac wczesniej forum... jak jestes laikiem to trzeba bylo sobie kupic samsunga,lg albo inny smartfon gdzie aktualizujesz telefon w latwy sposob. Jesli czytales forum i nic z tego nie rozumiesz to jak mamy Ci to wytlumaczyc inaczej?? Kolejny ktory potrzebuje indywidualnego nauczania masakra.. gdybys wczesniej poczytal o aktulizacjach i wgrywaniu nowego romu to 2x bys sie zastanowil nad kupnem...

Opublikowano

Czyli to by było tyle jeśli chodzi o polską uprzejmość i pomoc... Jak bym chciał kupić LG to bym kupił LG. Rozumie, że to forum jest dla kozaków wszystko wiedzą. A ludzie, którzy chcieli by się czegoś nowego nauczyć najlepiej jakby się nie odzywali i kupili SAMSUNGA. Myślałem, ze fora maja inne zadanie. Ale ok. Zastanawiam się tylko co Twoja odpowiedź wniosła merytorycznego do dyskusji. Myślałeś , że co zrobię. Przeczytam co napisałeś rozpłacze się, pobiegne do sklepu i jednak kupie LG bo kolega marcinj6 mówi, ze tak będzie lepiej.A Redmi zakopie 5 metrów pod ziemią bo to zło i do jego obsługi trzeba ukończyć kurs specjalny w NASA.. Naprawdę poziom myślenia zasługuje na jakąś nagrodę... Nie pozdrawiam Cię.

Prośba do admina. Można zamknąć temat. Jak skończę wyższe studia z aktualizacji MIUI, to wrócę podzielić się wiedzą... A póki co będę radził sobie .

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

na tym forum sa wszelkie potrzebne informacje. jezeli po przeczytaniu tutoriali, gdzie wszystko jest wytlumaczone dalej nie rozumiesz/nie masz odwagi sprobowac, to niestety jak kolega wyzej wspomnial, modyfikacje nie sa dla ciebie. nikt cie za reke prowadzic nie bedzie, bo nikt ci nie moze dax gwarancji, ze wszystko bedzie ok - wszelkie zmiany robisz na wlasna odpowiedzialnosc. wiec jezeli chcesz cos w telefonie zmieniac to jeszcze raz do dzialu tutoriale i czytac wszystko wlacznie z komentarzami.

i nie jest to komentarz w stylu 'polska uprzejmosc'. wiem co mowie bo tez pierwszy raz kupilem chinski tel, pierwszy raz cokolwiek zmienialem (wczesniej same samsungi i lg) i robilem to w oparciu o to forum i tutejsze poradniki.

tyle ze zanim telefon zamowilem przeczytalem prawie cale forum, a zanim telefon doplynal mialem w zakladkach interesujace mnie tematy i codziennie sprawdzalem czy jestem na bierzaco.

jezeli nie masz ochoty na taka zabawe... coz, xiaomi moze nie bylo najlepszym wyborem w tym momencie.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano

Niestety telefony xiaomi przewaznie trzeba najpierw przygotowac do normalnego uzytkowania i w wielu przypadkach jest z tym duzo zabawy.. nic tak nie denerwuje jak posty typu kupilem i nie wiem co zrobic.. naprawde nie jestes pierwsza osoba a ktoras z kolei i uwierz ale czasem nie jest latwo albo nie da sie komus wytlumaczyc jak ma wgrac nowy rom albo zaktualizowac.. dlatego trzeba wczesniej przeczytac odpowiednie tematy badz posty na forum i samemu sobie odpowiedziec czy jest sie w stanie chociaz spróbować to ogarnac..

Opublikowano (edytowane)

Ja może inaczej. Rom,  który masz wgrany jest oficjalnym od xiaomi, jest to global dev i masz najnowsza wersje. Wkrótce, najprawdopodobniej 11 lipca wychodzi uaktualnienie, wtedy będziesz mógł pobrać za pomocą aktualizatora i zainstalować. Czy jest sens instalowania innych romow, to już kwestia indywidualna. Ja użytkuje telefon na właśnie tym, i nie mam żadnych zastrzeżeń. Jeśli wystąpi jakiś błąd, a zdarza się to bardzo rzadko, wystarczy wyłączyć i włączyć telefon. Pozdrawiam. 

P.S. Gdybyś miał jakieś pytania pisz PW. 

Edytowane przez szunaj4
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...