Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam możliwość zmiany telefonu z RN3 na RN3 Pro, i teraz zastanawia mnie jak jest z kontem Xiaomi. Mam zakładać nowe, czy jeżeli zaloguję się na RN3 Pro na to konto, które posiadam na RN3, to będę mógł przenieść aplikacje z chmury i np. odblokować bootloader?

Opublikowano
9 minut temu, Divi napisał:

Witam!

Mam możliwość zmiany telefonu z RN3 na RN3 Pro, i teraz zastanawia mnie jak jest z kontem Xiaomi. Mam zakładać nowe, czy jeżeli zaloguję się na RN3 Pro na to konto, które posiadam na RN3, to będę mógł przenieść aplikacje z chmury i np. odblokować bootloader?

W tym jest idea konta Xiaomi, że masz wspólną chmurę dla kolejnego urządzenia

• Like 1
Opublikowano

No ja to rozumiem, tyle, że jak jest z kontem Xiaomi w przypadku odblokowywania bootloadera? Nie gryzie się to jakoś? Wolę się upewnić, niż potem problem mieć. :D

Opublikowano
9 minutes ago, Divi said:

Witam!

Odblokować bootloader na pewno. Co do aplikacji pewien nie jestem (raczej backup apek nie idzie na chmure). Tutaj na pewno ciekawszą opcją będzie w ustawieniach Mi Mover.

Z chmury głównie zsynchronizują Ci się fotki, jakieś ustawienia, kontakty, spis połączeń etc.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, kubau2 napisał:

Odblokować bootloader na pewno. Co do aplikacji pewien nie jestem (raczej backup apek nie idzie na chmure). Tutaj na pewno ciekawszą opcją będzie w ustawieniach Mi Mover.

Z chmury głównie zsynchronizują Ci się fotki, jakieś ustawienia, kontakty, spis połączeń etc.

Dzięki za odpowiedź.

Ktoś się przenosił z dwóch telefonów z MIUI i ma jakieś rady na co mogę zwrócić uwagę? 

Opublikowano (edytowane)
5 minutes ago, Divi said:

Dzięki za odpowiedź.

Ktoś się przenosił z dwóch telefonów z MIUI i ma jakieś rady na co mogę zwrócić uwagę? 

Próbowałem przenieść danę z LG na Xiaomi (programem od Xiaomi) i wygląda to tak że faktycznie apki się przeniosą, ale bez danych.

Jeżeli chcesz przenieść dane bez roota to polecam Helium (użyj opcję przez PC), a jeżeli z rootem (najlepsza opcja) to Titanium Backup.

Edytowane przez kubau2
  • Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...