Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem sobie niedawno Redmi Note 2 z prockiem MTK i mam problem z GPS. W ogóle nie łączy z satelitami. System aktualizowałem tydzień temu do najnowszego dla tego modelu MIUIPolska. Fixy z pobieraniem danych bufora typu A-GPS i inne nie działają. Sama lokalizacja po SIM w Google Maps działa, tylko GPS nie łączy. Jakieś pomysły? :C 

Screenshot_2016-07-07-01-20-18-532_com.eclipsim.gpsstatus2 (1).png

Opublikowano
6 godzin temu, Saito napisał:

Kupiłem sobie niedawno Redmi Note 2 z prockiem MTK i mam problem z GPS. W ogóle nie łączy z satelitami. System aktualizowałem tydzień temu do najnowszego dla tego modelu MIUIPolska. Fixy z pobieraniem danych bufora typu A-GPS i inne nie działają. Sama lokalizacja po SIM w Google Maps działa, tylko GPS nie łączy. Jakieś pomysły? :C 

Screenshot_2016-07-07-01-20-18-532_com.eclipsim.gpsstatus2 (1).png

A łączył wcześniej?

Opublikowano

Od razu jak przyszedł to aktualizowałem system więc w sumie nawet nie wiem. GPS zainteresował mnie dopiero jak ludzie uświadomili mi że PokemonGO już działa :v 

Opublikowano

Wgrywałem różne wersje MIUI i nagle myśląc już że poległem po powrocie do najnowszego MIUIPolska i po ponownym grzebaniu z resetowaniem danych, mapy google magicznie złapały moją lokalizację i wszystko zaczęło działać. Temat do zamknięcia. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam podobny problem tzn. GPS w ogóle się nie może połączyć... Lokalizacja po WiFi i sieci działa natomiast jeśli chodzi o sam GPS to mogę czekać w nieskończoność i się nie doczekać. Miałem różne wersje systemu i stable i dev, próbowałem też najnowszych romow miui polska ale efekt jest zawsze ten sam. Obecnie jestem na xiaomi eu7.5.6.0. Ma ktoś jakiś pomysł?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, hitman0474 napisał:

Ja mam podobny problem tzn. GPS w ogóle się nie może połączyć... Lokalizacja po WiFi i sieci działa natomiast jeśli chodzi o sam GPS to mogę czekać w nieskończoność i się nie doczekać. Miałem różne wersje systemu i stable i dev, próbowałem też najnowszych romow miui polska ale efekt jest zawsze ten sam. Obecnie jestem na xiaomi eu7.5.6.0. Ma ktoś jakiś pomysł?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skoro nie łapie na żadnym romie to reklamuj tele. Nie wiem na co ty czekasz

Edytowane przez xxmati96xx
Opublikowano
1 godzinę temu, Eru napisał:

Do telefonów z MTK jest fix w Google Play na GPS jakiś

Tapnięte z OnePlus 3

Po co skoro na większości romow włączenie z 6.7.14 gps łapie fixa w kilka sekund.

Opublikowano

Hej,

Ja też mam problem z GPS, czasem traci sygnał a na ogół jest niedokładność o kilka metrów w prawo do rzeczywistej pozycji. W mieście jest to dość uciążliwe b gubi sie na skrzyżowaniach. Czy ten fix z Google pPlay by tu pomógł? 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...