Saito Opublikowano 6 Lipca 2016 Opublikowano 6 Lipca 2016 Kupiłem sobie niedawno Redmi Note 2 z prockiem MTK i mam problem z GPS. W ogóle nie łączy z satelitami. System aktualizowałem tydzień temu do najnowszego dla tego modelu MIUIPolska. Fixy z pobieraniem danych bufora typu A-GPS i inne nie działają. Sama lokalizacja po SIM w Google Maps działa, tylko GPS nie łączy. Jakieś pomysły? :C
xxmati96xx Opublikowano 7 Lipca 2016 Opublikowano 7 Lipca 2016 6 godzin temu, Saito napisał: Kupiłem sobie niedawno Redmi Note 2 z prockiem MTK i mam problem z GPS. W ogóle nie łączy z satelitami. System aktualizowałem tydzień temu do najnowszego dla tego modelu MIUIPolska. Fixy z pobieraniem danych bufora typu A-GPS i inne nie działają. Sama lokalizacja po SIM w Google Maps działa, tylko GPS nie łączy. Jakieś pomysły? :C A łączył wcześniej?
Saito Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Opublikowano 7 Lipca 2016 Od razu jak przyszedł to aktualizowałem system więc w sumie nawet nie wiem. GPS zainteresował mnie dopiero jak ludzie uświadomili mi że PokemonGO już działa :v
Saito Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Opublikowano 7 Lipca 2016 Wgrywałem różne wersje MIUI i nagle myśląc już że poległem po powrocie do najnowszego MIUIPolska i po ponownym grzebaniu z resetowaniem danych, mapy google magicznie złapały moją lokalizację i wszystko zaczęło działać. Temat do zamknięcia.
hitman0474 Opublikowano 16 Lipca 2016 Opublikowano 16 Lipca 2016 Ja mam podobny problem tzn. GPS w ogóle się nie może połączyć... Lokalizacja po WiFi i sieci działa natomiast jeśli chodzi o sam GPS to mogę czekać w nieskończoność i się nie doczekać. Miałem różne wersje systemu i stable i dev, próbowałem też najnowszych romow miui polska ale efekt jest zawsze ten sam. Obecnie jestem na xiaomi eu7.5.6.0. Ma ktoś jakiś pomysł? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
xxmati96xx Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 (edytowane) 18 godzin temu, hitman0474 napisał: Ja mam podobny problem tzn. GPS w ogóle się nie może połączyć... Lokalizacja po WiFi i sieci działa natomiast jeśli chodzi o sam GPS to mogę czekać w nieskończoność i się nie doczekać. Miałem różne wersje systemu i stable i dev, próbowałem też najnowszych romow miui polska ale efekt jest zawsze ten sam. Obecnie jestem na xiaomi eu7.5.6.0. Ma ktoś jakiś pomysł? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Skoro nie łapie na żadnym romie to reklamuj tele. Nie wiem na co ty czekasz Edytowane 17 Lipca 2016 przez xxmati96xx
Eru Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 Do telefonów z MTK jest fix w Google Play na GPS jakiś Tapnięte z OnePlus 3
xxmati96xx Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 1 godzinę temu, Eru napisał: Do telefonów z MTK jest fix w Google Play na GPS jakiś Tapnięte z OnePlus 3 Po co skoro na większości romow włączenie z 6.7.14 gps łapie fixa w kilka sekund.
Mati_17 Opublikowano 19 Lipca 2016 Opublikowano 19 Lipca 2016 Hej, Ja też mam problem z GPS, czasem traci sygnał a na ogół jest niedokładność o kilka metrów w prawo do rzeczywistej pozycji. W mieście jest to dość uciążliwe b gubi sie na skrzyżowaniach. Czy ten fix z Google pPlay by tu pomógł?
Rekomendowane odpowiedzi