KeTim Opublikowano 2 Lipca 2016 Opublikowano 2 Lipca 2016 (edytowane) Na poczatku chcialbym sie przywitac bo jest to moj pierwszy post na tym forum, chociaz juz wczesniej obserwowalem forum. Jestem posiadaczem Redmi Note 2 nawet nie od miesiaca, dzisiaj zlapala mnie mocna ulewa, a telefon mialem tylko w kieszeni bo nie mialem go gdzie schowac. Gdy wrocilem do domu sprawdzilem czy dziala bo nie byl zbytnio mokry. Podswietlenie klawiszy dzialalo, a wyswietlacz czarny po pewnym czasie i udalo mi sie go jakos wlaczyc, a teraz za kazdym razem musze poswiecic 2min na wlaczenie ekranu. Wszystko dziala normalnie, tylko co z tym wyswietlaczem? #Edit1 No dobrze, odezwe sie jutro i zdam relacje. Edytowane 2 Lipca 2016 przez KeTim
Tomaszek1999 Opublikowano 2 Lipca 2016 Opublikowano 2 Lipca 2016 1 minutę temu, KeTim napisał: Na poczatku chcialbym sie przywitac bo jest to moj pierwszy post na tym forum, chociaz juz wczesniej obserwowalem forum. Jestem posiadaczem Redmi Note 2 nawet nie od miesiaca, dzisiaj zlapala mnie mocna ulewa, a telefon mialem tylko w kieszeni bo nie mialem go gdzie schowac. Gdy wrocilem do domu sprawdzilem czy dziala bo nie byl zbytnio mokry. Podswietlenie klawiszy dzialalo, a wyswietlacz czarny po pewnym czasie i udalo mi sie go jakos wlaczyc, a teraz za kazdym razem musze poswiecic 2min na wlaczenie ekranu. Wszystko dziala normalnie, tylko co z tym wyswietlaczem? Daj mu trochę czasu. Wyłącz, otwórz klapkę i poczekaj aż w pełni wyschnie. Na razie nie ma co wydawać przedwczesnych diagnoz.
xxmati96xx Opublikowano 2 Lipca 2016 Opublikowano 2 Lipca 2016 57 minut temu, KeTim napisał: Na poczatku chcialbym sie przywitac bo jest to moj pierwszy post na tym forum, chociaz juz wczesniej obserwowalem forum. Jestem posiadaczem Redmi Note 2 nawet nie od miesiaca, dzisiaj zlapala mnie mocna ulewa, a telefon mialem tylko w kieszeni bo nie mialem go gdzie schowac. Gdy wrocilem do domu sprawdzilem czy dziala bo nie byl zbytnio mokry. Podswietlenie klawiszy dzialalo, a wyswietlacz czarny po pewnym czasie i udalo mi sie go jakos wlaczyc, a teraz za kazdym razem musze poswiecic 2min na wlaczenie ekranu. Wszystko dziala normalnie, tylko co z tym wyswietlaczem? #Edit1 No dobrze, odezwe sie jutro i zdam relacje. W sumie to nie dobrze że go w ogóle włączałeś. Zrób tak jak kolega pisze. Otwórz klapkę, wyciąg baterię i daj mu nawet kilka dni bez włączania .
luterick Opublikowano 4 Lipca 2016 Opublikowano 4 Lipca 2016 Dokładnie, ewentualnie możesz włożyć go do ryżu, bo ryż wchłania wilgoć i szybciej może wyschnąć. Jak to nie pomoże to możesz zanieść do teletorium. Mi tam naprawili zalany telefon
KeTim Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Opublikowano 4 Lipca 2016 Poczekalem do dzisiaj żeby wyschnal na pewno. Dotyk i wyświetlacz działa bez zarzutu, oprócz tego że wyświetlacz mogę włączyć jedynie restartujac telefon albo podłączając/odłączajac ładowarkę. Da się z tym coś zrobić czy serwis, gwarancja itd?
Tomaszek1999 Opublikowano 4 Lipca 2016 Opublikowano 4 Lipca 2016 @KeTim Hmm. Albo wyślij do serwisu, bo przycisk fizyczny pewno ci padł. Ewentualnie możesz włączyć wybudzanie przyciskami głośności, jeśli chociaż one działają. Sent from Redmi Note 2 Prime
KeTim Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Opublikowano 4 Lipca 2016 47 minut temu, Tomaszek1999 napisał: /profile/16536-ketim/" rel="">@KeTim Hmm. Albo wyślij do serwisu, bo przycisk fizyczny pewno ci padł. Ewentualnie możesz włączyć wybudzanie przyciskami głośności, jeśli chociaż one działają. Sent from Redmi Note 2 Prime Zle mnie zrozumiałeś, przycisk działa, podświetlenie klawiszy się włącza, ale ekran już nie i tylko się włącza przy tych sposobach które wymieniłem. Edit #1 Sprawdzilem i jeśli włącze odblokowywanie przyciskami głośności i w nie pospamie też się włączy, ale zauważyłem że aparat chyba padł.
Rekomendowane odpowiedzi