Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od wczoraj jestem posiadaczem Xiaomi i mam takie oto problemy:
1. Ustawiłem sobie kolor diody. Połączenia (czerwony), sms (zielony), aplikacje (niebieski). Jak otrzymuje powiadomienie z aplikacji to dioda świeci na zielono. Zachowuje się tak, jakby była głucha na moje ustawienia. 

2. Ustawiłem GPS na maksymalną wydajność. Pomimo ustawień endomondo i tak gubiło sygnał (bezchmurny dzień). Wchodząc ponownie w opcje zmieniło się ustawienie na oszczędzanie energii. 

3. Włączając pakiet danych po pewnym czasie on się wyłącza i zamienia sam w HotSpot. Nie powiem jest to mocno uciążliwie. Po wyłączeniu HotSpot pakiet danych działa jakąś chwilę i znowu się zmienia. 

Ktoś wie jak rozwiązać te problemy ?

Opublikowano

1. Sprawa diody wyjaśniona.  
2. Sprawa GPS również wyjaśniona. Trzeba było wyłączyć dla danej aplikacji opcje oszczędzania energii

Miui 7 global 6.5.19

Opublikowano

A ja się podepnę pod temat, żeby nie zakładać nowego - GPS. Wszystko ustawione na wysoką wydajność, lokalizacja po gsp, Wi-Fi, BT itd. i jeśli jadę na nawigacji, czyli ekran jest aktywny to wszystko działa, jednak jeśli jadę na rowerze to endomondo totalnie nie daje rady. Dziś ruszyłem z domu i działało przez jakieś 5 km, po czym zgubiło sygnał i przez kolejne 30 km go samo nie złapało, druga próba gdy się zorientowałem trwała przez 800 m i zerwało. Soft - MIUI Global 7.3.7.0 Macie jakiś patent na to? Kurcze dobry telefon ale dobija mnie tymi ustawieniami, coś co powinno być dodatkową opcja tu jest aktywne na starcie i utrudnia życie... :/

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Znalazłem na forum podobny temat z Mi4 i tam krok po kroku było wskazane co zmienić. W wyjątkach mam teraz endomondo i naviexpert. Sprawdzałem dziś podczas jazdy samochodem i wszystko działało ok z wyłączonym ekranem, endomondo zweryfikuje przy najbliższej okazji ale to chyba tu był problem. Dzięki

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja właśnie wróciłem z roweru. Endomondo pokazuje że stracił GPS na dłużej niż 5 min, mimo że trasa się zgadza. Podejrzewam że xiaomi ma słaby GPS.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...