homman Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Bo normalnie nie mam już siły do acida. Wyłanie sms spoko. Otrzymanie pozwolenia spoko. Pobranie app do zdjęcia boota problem. Pokazuje że konto na telefonie jest inne niż nasze. Przegooglowałem pół dnia internet i nic. Odpowiedzi różne. Albo że po wyszukaniu telefonu przez gps działało. Albo że nagle zaczęło działać. Albo że nie zadziałało bez Dev romu. Ok instalacja dev romu. PRZEZ updater nie idzie. Przez Mi PC suite tez nie. A acid mówi do mnie chińskimi znaczkami. MIAŁ KTOŚ TAK ?
homman Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) A więc tak : 1. Sterowniki nie mają tu znaczenia PONIEWAŻ WYWALA MI BŁAD zgodności a nie nie wykrywanie. 2 i 4 nie działa ad 5 nowa wersja softu nie ma EDL jak rozumie + i power jw nie działa ad 6 jw błąd na screenie nie rozpoznawane konto na telefonie 7 8 9 nie robie Jakieś inne pomysły ? Wszystkie poradniki która podajecie są z przed kwietnia. A mniej więcej w kwietniu widze podobne problemy na różnych zagranicznych forach. Widać to wyraźnie nawet w poście który podajesz " Napisano June 20 · Zgłoś post Witam Proszę, pomóżcie. Posiadam wersję MIUI Global 7,3. Stable 7.3.5.0. Mam możliwość odblokować bootloader. Na tej wersji softu odblokowywanie staje na 50%. Ok, wiem muszę zmienić soft. Wg ww opisu nr 4 "... global na global ...) Ściągnąłem więc z http://en.miui.com/download-301.html#438 Global_6.4.28 nie idzie . Wyskakuje informacja że nie może zweryfikować aktualizacji... Myślę wgram to przez miflesh, ale również wyskakują jakieś błędy. Proszę o pomoc, co robię źle? Na dzisiejszą podobną wiadomość acid twierdził że na pewno robię coś źle. A MOŻE PO PROSTU XIAOMI ZNÓW COŚ ZABLKOWAŁO Kolejna osoba i kolejna itd : I z tego co czytam to xiaomi zablokowało możliwość instalacji DEV. Można jedynie wymusić instalację takiego softu. A przez to tracimy aktualki co tydzień. Niektórzy piszą że po kilku dniach a nawet 2 tyg na zwykłym sofcie nie dev po prostu w końcu poszedł unlock. Wiec dla mnie na dzień dzisiejszy możliwości instalacji są 2. a ) Xiaomi i czekanie czekanie i jeszcze raz czekanie b ) wymuszenie instacji w przyszłości możliwe stracenie wsparcia. No i updatow cotygodniowych. JAK KTOŚ TWIERDZI INACZEJ CHĘTNIE GO WYSŁUCHAM. Co więcej są głosy osób które wgrały dev nawet na chama a bootloader wciąż krzyczy. WIĘC MOJE ZDANIE JEST TAKI ŻE JW TRZEBA PO PROSTU CZEKAĆ NA XIAOMI Edytowane 26 Czerwca 2016 przez homman
luki! Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Ehh tysiące takich samych wypowiedzi... Miflashem przejdź na global dev i spróbuj odblokować... nie udało się to china dev wgraj, A na końcu spróbuj z china stable ( nie pamiętaj na którym przejdzie odblokowanie) robiłem to dawno...i nie było to trudne jak wpierw poczytasz poradniki a potem się zabierzesz...
homman Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Luki ja mam inne zdanie. Poczekam kilka dni. Bo są wypowiedzi w stylu uchuchomiłem miflash unlock w trybie admina, albo że na innym kompie. Albo tak jak ty piszesz ze zmieniałeś romy. NA RAZIE MOJE ZDANIE JEST TAKIE że po prostu trzeba poczekać az xiaomi da zgodę. Bo jw są ludzie którzy nic nie robili i nagle poszło. A nie mam już ani czasu ani ochoty mieszać romami. W dodatku jw po wgraniu updatu najnowszego tracisz EDL więc z miflashem sobie możesz tylko... Edytowane 26 Czerwca 2016 przez homman
sp4ubw Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Po wgraniu którego ROMa tracisz EDL? Edytowane 26 Czerwca 2016 przez sp4ubw
homman Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Oryginalnego updata z piatku. 7.3.6 Albo coś źle robię. Ale jw przegrzebując ten internet dość dosadnie stwierdzam jw. A jeszcze chinka mi odpisałą że : Please do kindly allow us have your kind patience to follow the tips below for the bootloader process: 1. Please do noted that the mi account log into your mobile device shall be as the same as the one during your bootloader process online. 2. Please do wait for 10 days for the server to be refresh for the process check :) 3. Please do ensure the mobile device current update to the latest developer version for this process. 4. Please also check unplug the cable and then re-connect the mobile device with computer for the process check again Czyli po 1 trzeba odczekać do 10 dni. A potem jeśli nie pójdzie wgrać dev. I jak podejrzewam właśnie czas tu ma znacznie a nie to czy ktoś wgrał dev czy nie . Edytowane 26 Czerwca 2016 przez homman
sp4ubw Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Ok, tego nie sprawdzałem. To masz 7.3.5 i EDL działa na 100%. Polecam do wchodzenia w tryb EDL zmodyfikowany fastboot. W każdym przypadku przełącza w EDL, zastępuje rozbiórkę telefonu i zwieranie padów na PCB. Fastboot_to_EDL.zip Edytowane 26 Czerwca 2016 przez sp4ubw
homman Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Jw dla mnie to zbyt skomplikowane i wolę się nie bawić tylko poczekać. Po prostu stwierdzam że instrukcje które tutaj są nieaktualne. Bo nie da się już ani wgrywać dev przez updatera ani przez PC suite. A jedynie Mi flash i EDL. A jeśli nie to czekanie na xiaomi. I ja wybieram tą opcję. Jednemu idzie to od razu innemu po dłuższym czasie. Z sms też było podobnie jedni czekają dzień ja 4. Edytowane 26 Czerwca 2016 przez homman
sp4ubw Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Skoro twierdzisz, że podłączenie telefonu do PC w trybie fastboot i kliknięcie jednego pliku jest trudne to nie mam więcej porad
homman Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2016 Może tobie nie ale mi nie rozpoznaje telefonu. Poza tym tryb fast boot i kliknięcie jednego pliku to raczej mówisz o sposobie xiaomi mi flash unlock a nie przez EDL.
sp4ubw Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Mieszasz pojęcia, EDL to tryb do wgrania ROMa programem MIFlash, którego potrzebujesz do odblokowania BLa. Aby w niego wejść, kliknij EDL.CMD w paczce, którą podrzuciłem. Aby to zadziałało podłącz telefon do PC w trybie fastboot (właczenie power z trzymaniem ściszania). Koniec Edytowane 26 Czerwca 2016 przez sp4ubw
homman Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Ja widziałem filmik z wchodzeniem do EDL polegający na podłaczaniu i odłaczaniu kabla zasilania. Czyli jedną sprawę mamy wyjaśnioną. Idemntyczna sytuacja jest tutaj np 5h temu! WIĘC JW ZROBIŁ BY KTOŚ PO NORMALNEMU TEN PORADNIK. Edytowane 26 Czerwca 2016 przez homman
piotr070788 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Koledzy a na sofcie 7.3.6.0 global stable da rade przez aktualizer systemowy wygrać global dev?? W ogóle się to opłaca wgrywac lepszy jest ten dev od tego stable?czy na tym sofcie działa wygrywanie przez mi flash ?
homman Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Mi flash nie działa Nie da rady przez updator. Deva wgrywają by odblokować na nim telefon potem wgrywają xiaomi.eu Edytowane 26 Czerwca 2016 przez homman
muszateq Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 4 minuty temu, piotr070788 napisał: Koledzy a na sofcie 7.3.6.0 global stable da rade przez aktualizer systemowy wygrać global dev?? W ogóle się to opłaca wgrywac lepszy jest ten dev od tego stable?czy na tym sofcie działa wygrywanie przez mi flash ? Tak da się wgrać global dev przez aktualizer, pobierz rom ze strony en.miui i dev raczej wgrywa się po to żeby odblokować bootloader i wgrać rom xiaomi.eu. a to sie juz opłaca.
homman Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) NIE DA SIĘ. Dopiero teraz wydali nową werję która działa z wersją z piątku. I musi to być dev global nie dev china KTÓRY JEST PODANY w tym waszym super poradniku instalacji. Edytowane 26 Czerwca 2016 przez homman
sp4ubw Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Nie da rady. Jak masz stable to masz, też nie jest zły. Niedługo będzie MIUI 8 stable, wystarczy poczekać. @homman poradnik jest mega prosty, te na forum za bardzo mieszają wszystko. 1. Działamy na windows 64 bitowym 2. Ściągamy Miflash i MiFlash Unlock 3. Ściągamy ADB i instalujemy 4. Ściągamy fastboot to EDL 5. Ściągamy najnowszy ROM DEV lub China 6. Instalujemy Miflash (zainstalują się sterowniki) 7. Podłączamy telefon aby sterowniki zostały zainstalowane. w telefonie włączamy opcje programistyczne, a w nich zaznaczamy pozwolenia na odblokowanie BLa oraz debugowanie USB. 8. Wyłaczamy telefon, włączamy trzymając ściszanie, uruchamia się tryb fastboot. 9. Podłączamy do PC. 10. Uruchamiamy edl.cmd i telefon przeskakuje z fastboota w EDL. 11. Otwieramy Miflash, wczytujemy ściągnięty ROM (po uprzednim rozpakowaniu dwukrotnym), zaznaczamy flash all, flashujemy. 12. Uruchamiamy telefon tak jak każe Miflash Unlock, podłączamy i klikamy "Unlock". Cały poradnik, nie ma nic skomplikowanego, zawsze działa.
piotr070788 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Tylko czy ten rom od xiaomi eu ma jakieś większe plusy względem tego stable co mam kolego ? Bo ten global działa raczej ok i nie wiem czy jest sens .nie lepiej zostać na tym globalu i czekać aż wyskoczył aktualizacja w przyszłości do global stable na 8
homman Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Ok ale jw na oficjalnym forum jest już nowy global który ma chodzić właśnie ściągam. http://bigota.d.miui.com/6.3.31/miui_HMNote3ProGlobal_6.3.31_bdbd4cfe91_5.1.zip I wtedy mamy starą dobrą procedure SMS > update do dev romu > ściągnięcie mi flash unlock > wgranie TRW > xiaomi.eu Prawdopodobnie mi EDL nie szedł bo zapomniałem o trybie debugowania widzisz... Dlatego jw w ciul poradników a żaden aktualny. Xiaomi.eu ma trochę sensu bo ucina reklamy itd Natomiast chłopaki robią coraz gorsze softy. Np RN2 trzymało mi na globalu 2 dni na EU pół dnia. Na Miui8 ponoć tak samo jest na RN3 Edytowane 26 Czerwca 2016 przez homman
muszateq Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 2 minuty temu, piotr070788 napisał: Tylko czy ten rom od xiaomi eu ma jakieś większe plusy względem tego stable co mam kolego ? Jest lżejszy, w moim odczuciu minimalnie szybszy i wyczyszczony z dodatków made in china, na global stable jest około 1giga ram wolne a na xiaomi.eu 1,5 giga. Trzeba jednak pamiętać, że rom xiaomi.eu to wersja rozwojowa i może mieć pewne błędy, działałem tydzień na global stable i tak jak piszesz chodzi ok. Ponadto jak wyjdzie oficjalnie global stable z Miui 8 zawsze możesz sobie go wgrać ot taka dowolność jak już odblokujesz bootloader.
primek Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 @hommanto, że nie ogarniasz to nie znaczy, że poradniki nie są aktualne. Wejście w EDL z softu 7.3.6.0 działa bez zarzutu, co najmniej kilka tematów w ostatnim czasie było o błędzie przy odblokowywaniu właśnie na global stable i jakoś ludzie bez problemu przechodzili updaterem na najnowszy global dev i tam bezproblemowo odblokowywali.
piotr070788 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Ostatnie pytanko:) a z global dev mogę potem przez ten aktualizer przejść zpowrotem na dowolny global ? Pytam się bo mam zgodę na odblokowanie ale na tym stable dochodzi do50% i staje u się obawiam czy jak by na tym dev tez nie chciailo iść to czy będę mógł wrócić na global stable ? I czy wiesz może kiedy wyjdzie global stable na miui 8 ?
muszateq Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 2 minuty temu, piotr070788 napisał: Ostatnie pytanko:) a z global dev mogę potem przez ten aktualizer przejść zpowrotem na dowolny global ? Tak, możesz przegrywać w kółko global na global dev i właśnie widzę, że zaportowali rom z RN3 pro SE z MM >> http://en.miui.com/thread-300096-1-1.html
homman Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2016 Nie no pokuźwi mnie normalnie. ŻADEN ROM NIE IDZIE PRZEZ UPDATER. Ma ktoś link do pewnego dev romu ?
sp4ubw Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Po co Ci ten updater? Masz Miflasha.
homman Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Nie. Powinno to działać updaterem i ma działać. Dlaczego u jednych dział u innych nie. Cytująć " jakoś ludzie bez problemu przechodzili updaterem na najnowszy global dev " Edytowane 26 Czerwca 2016 przez homman
muszateq Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) 6 minut temu, homman napisał: Ma ktoś link do pewnego dev romu ? proszę bardzo http://en.miui.com/download-301.html tylko wybierz właściwy global na global , china na china i updaterem wgrywa się tylko romy zip. Edytowane 26 Czerwca 2016 przez muszateq
homman Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) To co wysłałeś to jest właśnie CHINA i to w dodatku na MTK a nie na snapa A GLOBALA tam nie ma Edytowane 26 Czerwca 2016 przez homman
sp4ubw Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Co z tego, ze ma działać, tracisz czas na to. Na 5ciu róznych Xiaomi nie działał mi updater i nie wnikam dlaczego. Wszystkie mają odblokwany BL obecnie. Edytowane 26 Czerwca 2016 przez sp4ubw
homman Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2016 Od kiedy niby maja odblokowany BL?
primek Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 7 minut temu, homman napisał: To co wysłałeś to jest właśnie CHINA i to w dodatku na MTK a nie na snapa A GLOBALA tam nie ma Link jest dobry.
muszateq Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 6 minut temu, homman napisał: A GLOBALA tam nie ma usiądź pooddychaj głęboko i wróć do tego odblokowywania bez uprzedzeń, w podaanym linku masz romy do wszystkich RN3 i po głównej nazwie wybierasz rom i model telefonu, główny link jest do RN3 Qualcomm global i wybierasz stable lub dev.
homman Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2016 global deg 6.5.1 się wgrał. I wsio paszło. A męczył się człowiek pół dnia bo w instrukcji zawsze jest odsyłka do dev china.
Rekomendowane odpowiedzi