Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj dotarł do mnie mi2s i wszystko działa nienagannie poza jedną rzeczą. Przy dolnej krawędzi wyświetlacza obraz jest ciemniejszy w kilku miejscach. Nie jest to bardzo widoczne, ale jednak jest to wada podświetlenia(tak jak w tańszych monitorach). Czy to kwalifikuje się do naprawy gwarancyjnej?

Sent from my MI 2S using Tapatalk

Opublikowano

No właśnie są one naprawdę niewielkie, jednak jak już się zauważy, że są to zaczyna się o nich myśleć ... To wygląda tak jakby lampy podświetlenia były zbyt daleko od siebie i np w prawym dolnym rogu odcień białego jest ciemniej (promień ok 4mm od rogu). Przekłamuje to trochę biel, ale nie przeszkadza w używaniu. Pewnie się do tego przyzwyczaję, ale gdyby się dało coś z tym zrobić, to czemu nie. Ponieważ są widoczne głównie przy bardzo jasnych barwach, nie dysponuję aparatem, który potrafiłby to uwiecznić.

Coś takiego jak to, ale o wiele mniej widoczne (praktycznie przy samej krawędzi)

img3993m.jpg

W lewym dolnym rogu praktyczny brak usterki, natomiast im bliżej prawego rogum tym bardziej widoczna.

Opublikowano

Też miałem z tym problem. Myślałem że to wada fabryczna, ale taki wygląd miui. W aktualizacjach ktoś zrobił screen shota i patrzę, a tam właśnie ciemniejszy dół, jak wspomniałeś nie zauważalny, no chyba że ktoś się ostro przygladnie. Także nie przejmuj się! Włącz sobie jakąś grę to zobaczysz że problem nie występuje. ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sratatata, nie wygląd miui xD też mam ciemniejszy dół (cały dół, nad przyciskami), widać najbardziej przy białym tle, w grach również ciemniejsze nie ważne w jakiej pozycji trzymamy telefon. Jak się popatrzy na górę ekranu to wszystko ładne piękne jasne, a na dole ciemniejsze. W drugim telefonie podobnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...