Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Krótko opiszę problem.

Telefon z odblokowanym bootloaderem i rootem. Wszystko z prędkością internetu działało aż do wczoraj. Od wczoraj mam prędkość internetu rzędu 2-3Mbps (wg speedtestu.net oraz doświadczenia przy pobieraniu aplikacji z GP), gdy zawsze miałem ponad 20,30(speedtest). Oczywiście na innych urządzeniach jest normalna prędkość. W ustawieniach pokazuje prędkość ok 58Mbps.

Routery mam w standarcie 802.11n i na obu takie wyniki osiągam.

Co może być przyczyną? Na dniach nie instalowałem niczego oprócz aplikacji VR z GP.

Opublikowano
10 minut temu, dzik napisał:

Routery mam w standarcie 802.11n i na obu takie wyniki osiągam.

Gdzie osiągasz takie wyniki? Na komputerze? Jest on podłączony po kablu? Wifi?

Opublikowano

znaczy sie obu miałem na mysli : dwa routery które posiadam ZTE F660 i TP-LINK wr1043nd

słabe wyniki osiągam na Redmi Note 3 pro

a dobre wyniki osiągam na tablecie Teclast x98, laptop acer, netbook acer.

Internet posiadam 250Mbit

Opublikowano

I Twój wrt1043nd przepuszcza 250Mb/s ???? Nie sądzę... Ponieważ nie radzą sobie dobrze z prędkościami ~100Mb/s więc może tutaj masz problem? Po wifi bez dostosowania warunków w okolicy powinieneś spokojnie osiągnąć ~30Mb/s

Lecz powracając do tematu.. Skoro na innych urządzeniach masz "szybciej" spróbuj zainstalować inny soft bądź go przeinstalować.

Opublikowano (edytowane)

Ja nie powiedziałem że przepuści 250Mbps, ale skoro do wczoraj było wszystko wporządku (bylo te 58Mbps co przekładało się na względnie szybkie pobieranie z GP) a teraz pokazuje że jest niby te 58Mbps ale pobieranie rzędu kilobajtów ok 100kb/s.

Albo inaczej

Pobieranie aplikacji 10MB to były sekundy, a teraz widze że pobieranie tego samego rozmiaru trwa ponad minute ...

Dziwi mnie to że stało się to z dnia na dzień... a telefon mam ponad miesiąc

Chyba widzę problem: gdy mam włączone bluetooth (połączone z mi band) to internet mocno zwalnia....

Edytowane przez dzik
Opublikowano

A jaki masz teraz soft? miui polska? To może nowszą/starszą wersję wrzuć.

Jak masz dev global to spróbuj nowszą/starszą

A możesz również global stable...

Opublikowano

Czyli masz global dev

Jak masz odblokowany bootlader spróbuj miui polska w przeciwnym wypadku przywróć dane fabryczne/wgraj od nowa global dev i zobacz czy Ci wifi zacznie prawidłowo działać

Opublikowano

Na 6.6.23 miui polska mam ten sam problem. Plus jeżeli najpierw wlacze wifi, a potem bt to dziala normalnie do czasu ponownego połączenia z wifi.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...