psycho144 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Obecnie posiadam rom - Miui 7.4 by xiaomi eu 6.5.26 (rozwojowa). Problem jest tak, ze bateria po prostu leci raz dwa w dol. I teraz mam pare pytan - chetnie zadalbym w temacie do tego odpowiednim, ale jest zablokowany. Ktory wybrac rom? 1 - xiaomi.eu 2 - miuipolska - tutaj nie wiem co to za roznica pomiedzy xiaomi.eu 3 - rom global stable I jak to wyglada w przypadku romu nr 3 - Rom Global Stable - jest on w pelni spolszczony? I czy po instalacji (z miuipolska) nie przyblokuje mi on bootloader'a ? i nie bede mogl np. sobie skaac pomiedzy tymi 3ma romami ? i czy warto isc w oficjalny rom? Gdyz obecny ktory mam to z bateira sobie nie radzi
W&Wit Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 Podbijam pytanie! Który ROM jst najlepszy? Chodzi o stabilność, wytrzymałośc na baterii, szybkość pracy I żeby się nie grzał.
R11 Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 Mam global stable taki jaki był wgrany i polecam. Wszystko spolszczone żadnych problemów. Może kiedyś wgram coś innego ale obecnie jest mi to nie potrzebne. Polecam GStable
W&Wit Opublikowano 24 Lipca 2016 Opublikowano 24 Lipca 2016 Tzn to są zamienne nazwy. MIUI Polska i xiaomi.eu?
kulig007 Opublikowano 24 Lipca 2016 Opublikowano 24 Lipca 2016 Global masz do ściągnięcia z en.miui.com, a xiaomi.eu (to już teraz wspólny ROM z MIUI Polska) Wysłane z mojego MI 4W
perqsista Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 Po 3 tygodniach instalowania i testowania różnych romów moim zdaniem na chwilę obecną najlepszym wyborem dla RMN3 Pro z j. poslkim jest MIUI EU 7.5.2 (stabilna) Nie ma w nim niczego co by mi utrudniało normalne użytkowanie. Bateria trzyma przyzwoicie. Sam system jest jak dla mnie czytelny i logiczny, momentami bardziej niż MIUI 8. Jeżeli chodzi o MIUI 8 to na chwilę obecną odpuszczam ten temat. Na każdej wersji jaką miałem (EU 6.7.7, 6.7.14, 6.7.21, Global 6.7.21,6.7.5) mam 2 wkurzające błędy w galerii: 1) w widoku folderów widać wyłącznie pliki z DCIM/Camera, za cholerę nie mogłem zmusić do indeksowania zdjęć z innych lokalizacji , wymuszało to instalowanie alternatywnych galerii 2) przy próbie edycji zdjęcia w galerii za pomocą filtrów i próbie zapisania operacja kończy się stworzeniem pustego JPGa o zerowym rozmiarze. Co ciekawe, w innych rodzajach edycji np. po dodaniu napisu/rysunku do zdjęcia zapisuje bez problemu. Do tego dochodziły losowe okresy kiedy mi zżerało baterię w bardzo szybkim tempie np. podczas słuchania muzyki na Spotify. W wersji MIUI EU 7.5 nie zauważyłem żadnego z tych problemów dlatego czekam na jakieś poważniejsze zmiany na lepsze w MIUI 8
Kuba. Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 Mam xiaomi.eu 7.5.1 Stable i jestem zadowolony, przez noc 1℅ baterii zleciało, poważniejszych błędów nie znalazłem Wydrapane z Redmi Note 3 Pro
Rekomendowane odpowiedzi