kanti Opublikowano 18 Czerwca 2016 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Witam, jestem od kilku dni posiadaczem redmi 3. Generalnie jestem zadowolony, natomiast dziwnie działa sklep play. Soft mam fabryczny 7.3.2.0.0. Android 5.1.1. Chodzi o to że czasem sklep się w ogóle nie włącza, wyskakuje bląd, żebym się zalogował do google, ale jestem zalogowany. Po resecie telefonu sklep się włącza. Szukanie, pobieranie i instalowanie sie zacina, tzn. np pobierze 100% i nic się nie dzieje, albo wyszkiwarka nic nie znajduje, caly czas ikonka "pracy" Problem ten może byc związany z chrome, do chrome nie moge sie zalogować, mimo że konto mam zalogowane, wybieram to konto i nie da się potwierdzić... W czym problem ?
cukru Opublikowano 18 Czerwca 2016 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Masz wgrany syfiasty soft, dlatego mogą być różne bugi. Na Twoim miejscu zmieniłbym to na coś sprawdzonego. Ewentualnie tutaj masz temat z podobnym problemem https://miuipolska.pl/forum/topic/13091-google-play-powracający-problem-z-brakiem-uwierzytelnienia/
kanti Opublikowano 18 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2016 udało się, trzeba było wyczyścić dane ze sklepu i wpisać się od nowa i teraz jest ok. Wgranie lepszego to jakaś grubsza sprawa ?
cukru Opublikowano 18 Czerwca 2016 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zależy, czy wystarczy Ci wersja już dosyć stara, ale stabilna, czy chcesz mieć aktualizacje co tydzień od Xiaomi.EU. Jeśli to pierwsze to wystarczy ten poradnik https://miuipolska.pl/forum/topic/9512-instalacja-systemu-na-zablokowany-bootloader/?page=1 jeśli to drugi to przyda Ci się jeszcze lektura tego https://miuipolska.pl/forum/topic/10752-kompedium-wiedzy-redmi-3-rom-root-recovery-bootloader-faq/ Jest jeszcze trzecia opcja - też korzystasz z pierwszego linku, ale ROMy są przerabiane przez pewnego Wietnamczyka - instalacja na własną odpowiedzialność.
kanti Opublikowano 18 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2016 pisałeś wcześniej że to syfiasty soft, trochę nie rozumiem czemu fabryczny soft jest niedopracowany, producent powinien wgrywać stabilny soft do sprzetu który sprzedaje. Czy ten który mam jest co jakiś czas automatycznie aktualizowany, coś na zasadzie przycisku w ustawieniach "poszukaj aktualizacji" i potwierdź, i samo się zainstaluje ? Jestem zupełnie zielony z Xiaomi. Ten soft co mam wgrany to jest soft fabryczny, a miui polska to soft alternatywny (nieoficjalny) i w razie reklamacji ma to wpływ na ewentualne odrzucenie reklamacji z powodu niefabrycznego oprogramowania ? Z góry dzięki za odpowiedź i pomoc !!!
cukru Opublikowano 18 Czerwca 2016 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Twoja wersja nie jest wersją oryginalną, to soft wgrywany przez sprzedawców. Nie ma aktualizacji. MIUIPolska (a właściwie Xiaomi.EU) jest nieoficjalnym softem, ale utrata gwarancji ze względu na jego wgranie zależy od sprzedawcy.
kanti Opublikowano 18 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2016 ok, czy oprócz braku błędów jest jakaś znacząca różnica miedzy tym softem co mam a miui? np jakieś większe możliwości ?
cukru Opublikowano 18 Czerwca 2016 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Nigdy nie wiesz czy ten soft nie zbiera jakichś danych, na Xiaomi.EU będziesz miał najlepsze możliwe polskie tłumaczenie, a także wiele rzeczy jest poprawionych względem nawet oryginalnego softu.
kanti Opublikowano 18 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2016 jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam, wszystko jasne.
cukru Opublikowano 19 Czerwca 2016 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi