Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od dwóch dni strasznie wolno ładuje się bateria w moim rn2. Około 15% przez noc.Czy ktoś miał podobny problem?

Bateria pada czy może to coś z oprogramowaniem? Telefon ma 9 miesięcy . Nie ukrywam że kilka razy mi upadł z dość wysoka.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
45 minut temu, 15leonsio napisał:

Witam

Od dwóch dni strasznie wolno ładuje się bateria w moim rn2. Około 15% przez noc.Czy ktoś miał podobny problem?

Bateria pada czy może to coś z oprogramowaniem? Telefon ma 9 miesięcy . Nie ukrywam że kilka razy mi upadł z dość wysoka.

może to wina kabla albo ładowarka pada. Spróbuj na innej o podobnych osiągach(co najmniej 1,5A) 

Opublikowano

Właśnie inne telefony ładowarka ładuje bez zmian. Podłączałem inne to ładują tak samo słabo. Ładowarka zimna,a gdy wszystko było w porządku trochę się grzała.

Opublikowano

Zamieniłem baterie na inną, ładowarkę też i bez zmian. Wygląda że problem to gniazdo ładowania lub oprogramowanie. Używam 6.5.26 . Przywrócenie ustawień fabrycznych i ponowne wgranie romu nie pomogło.

Opublikowano
28 minut temu, 15leonsio napisał:

Właśnie inne telefony ładowarka ładuje bez zmian. Podłączałem inne to ładują tak samo słabo. Ładowarka zimna,a gdy wszystko było w porządku trochę się grzała.

może spróbuj wipe cache i dalvik. nie wiem czy pomoże ale nie zaszkodzi. Wyciąg baterię na jakiś czas. Ewentualnie wgraj od nowa system. Jeśli masz możliwość to sprawdź jakim prądem ładuje się tele(np miernik usb) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kupiłem na Ali regulator napięcia ic. Niestety po rozłożeniu telefonu nigdzie na płycie głównej nie znalazłem miejsca gdzie jest stary regulator. W lokalnym serwisie nawet po odcięciu ekranu procesora nie znaleziono jego miejsca .Każda kość wydaje się innych rozmiarów. Nie pozostało nic innego jak złożyć telefon z powrotem. O dziwo po złożeniu wszystko dziala jak należy. Nie wiem co o tym myśleć . No nic. Mam teraz średnio potrzebna drugą baterię z zewnętrzną ładowarką,moze się jeszcze przyda.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...