15leonsio Opublikowano 12 Czerwca 2016 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Witam Od dwóch dni strasznie wolno ładuje się bateria w moim rn2. Około 15% przez noc.Czy ktoś miał podobny problem? Bateria pada czy może to coś z oprogramowaniem? Telefon ma 9 miesięcy . Nie ukrywam że kilka razy mi upadł z dość wysoka. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
xxmati96xx Opublikowano 12 Czerwca 2016 Opublikowano 12 Czerwca 2016 45 minut temu, 15leonsio napisał: Witam Od dwóch dni strasznie wolno ładuje się bateria w moim rn2. Około 15% przez noc.Czy ktoś miał podobny problem? Bateria pada czy może to coś z oprogramowaniem? Telefon ma 9 miesięcy . Nie ukrywam że kilka razy mi upadł z dość wysoka. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka może to wina kabla albo ładowarka pada. Spróbuj na innej o podobnych osiągach(co najmniej 1,5A)
15leonsio Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2016 Właśnie inne telefony ładowarka ładuje bez zmian. Podłączałem inne to ładują tak samo słabo. Ładowarka zimna,a gdy wszystko było w porządku trochę się grzała. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
15leonsio Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zamieniłem baterie na inną, ładowarkę też i bez zmian. Wygląda że problem to gniazdo ładowania lub oprogramowanie. Używam 6.5.26 . Przywrócenie ustawień fabrycznych i ponowne wgranie romu nie pomogło. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
xxmati96xx Opublikowano 12 Czerwca 2016 Opublikowano 12 Czerwca 2016 28 minut temu, 15leonsio napisał: Właśnie inne telefony ładowarka ładuje bez zmian. Podłączałem inne to ładują tak samo słabo. Ładowarka zimna,a gdy wszystko było w porządku trochę się grzała. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka może spróbuj wipe cache i dalvik. nie wiem czy pomoże ale nie zaszkodzi. Wyciąg baterię na jakiś czas. Ewentualnie wgraj od nowa system. Jeśli masz możliwość to sprawdź jakim prądem ładuje się tele(np miernik usb)
15leonsio Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Opublikowano 12 Lipca 2016 Kupiłem na Ali regulator napięcia ic. Niestety po rozłożeniu telefonu nigdzie na płycie głównej nie znalazłem miejsca gdzie jest stary regulator. W lokalnym serwisie nawet po odcięciu ekranu procesora nie znaleziono jego miejsca .Każda kość wydaje się innych rozmiarów. Nie pozostało nic innego jak złożyć telefon z powrotem. O dziwo po złożeniu wszystko dziala jak należy. Nie wiem co o tym myśleć . No nic. Mam teraz średnio potrzebna drugą baterię z zewnętrzną ładowarką,moze się jeszcze przyda.
Rekomendowane odpowiedzi