d_fens Opublikowano 11 Czerwca 2016 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Witam, Zainstalowałem sobie ostatnio darmową wersję Endomondo, żeby zapisywać sobie trasy robione na rowerze i mam problem z moim RN2. Najpierw system ubijał mi endomondo już po kilku minutach działania tej apki w tle, ale to rozwiązałem poprzez "kłódeczkę" na ekranie ubijania zadań. Teraz apka chodzi sobie cały czas w tle ale ma straszne problemy z poprawnym zapisywaniem trasy. Podczas jazdy telefon siedzi sobie w kieszeni spodni albo w kieszonce z tyłu koszulki, ale to chyba nie powinno blokować sygnału. Jak sprawdzam po treningu trasę na mapie to widać ewidentnie że w wielu punktach sygnał gps jest gubiony i mapa próbuje sobie trasę aproksymować, zazwyczaj skracając ją dramatycznie. Telefonu nie aktualizowałem od dość dawna, mam wersję 6.3.24, ale w changelogach nie widziałem właściwie nic o poprawkach związanych w GPSem dla RN2, więc nie aktualizowałem. Dodam, że w czasie jazdy równolegle z Endomondo chodzi muzyka z Tidal, ale to chyba też nie powinno mieć wpływu na GPS. Transfer danych i WiFi mam cały czas włączone. Ciekawe jest też to, że nawigacja w mapach Google w czasie jazdy samochodem zdaje się nie mieć problemów. Próbowałem zamiast Endomondo użyć aplikacji run-log.com ale efekt jest podobny, co kilka minut traci GPS i szuka na nowo totalnie kaszaniąć trasę na mapie i wyniki treningu. Aha, mam zwykłe gumowe etui, nie żadne metalowe. Będę wdzięczny za każdą pomoc. Głupio byłoby wozić przy sobie dwa telefonu w czasie jazdy (mój stary LG L90 nie ma problemu w GPSem jak w kieszeni siedzi).
cukru Opublikowano 11 Czerwca 2016 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Oszczędzanie baterii w ustawieniach wyłączone?
xxmati96xx Opublikowano 11 Czerwca 2016 Opublikowano 11 Czerwca 2016 1 godzinę temu, d_fens napisał: Witam, Zainstalowałem sobie ostatnio darmową wersję Endomondo, żeby zapisywać sobie trasy robione na rowerze i mam problem z moim RN2. Najpierw system ubijał mi endomondo już po kilku minutach działania tej apki w tle, ale to rozwiązałem poprzez "kłódeczkę" na ekranie ubijania zadań. Teraz apka chodzi sobie cały czas w tle ale ma straszne problemy z poprawnym zapisywaniem trasy. Podczas jazdy telefon siedzi sobie w kieszeni spodni albo w kieszonce z tyłu koszulki, ale to chyba nie powinno blokować sygnału. Jak sprawdzam po treningu trasę na mapie to widać ewidentnie że w wielu punktach sygnał gps jest gubiony i mapa próbuje sobie trasę aproksymować, zazwyczaj skracając ją dramatycznie. Telefonu nie aktualizowałem od dość dawna, mam wersję 6.3.24, ale w changelogach nie widziałem właściwie nic o poprawkach związanych w GPSem dla RN2, więc nie aktualizowałem. Dodam, że w czasie jazdy równolegle z Endomondo chodzi muzyka z Tidal, ale to chyba też nie powinno mieć wpływu na GPS. Transfer danych i WiFi mam cały czas włączone. Ciekawe jest też to, że nawigacja w mapach Google w czasie jazdy samochodem zdaje się nie mieć problemów. Próbowałem zamiast Endomondo użyć aplikacji run-log.com ale efekt jest podobny, co kilka minut traci GPS i szuka na nowo totalnie kaszaniąć trasę na mapie i wyniki treningu. Aha, mam zwykłe gumowe etui, nie żadne metalowe. Będę wdzięczny za każdą pomoc. Głupio byłoby wozić przy sobie dwa telefonu w czasie jazdy (mój stary LG L90 nie ma problemu w GPSem jak w kieszeni siedzi). To pewnie oszczędzanie bateri. Ja mam wersję 6.5.26 i dzisiaj zrobiłem sobie trasę rowerową i wszystko ładnie na niósł na mapę.
Nezumi Opublikowano 12 Czerwca 2016 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi