davy-jones Opublikowano 8 Czerwca 2016 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Witam wszystkich. Od 5 miesięcy posiadam telefon redmi note 2. Dzięki poradnikowi z forum po zakupie udało mi się wgrać samodzielnie Miui Polska, choć jestem calkowicie zielony w tych sprawach. Niestety wczoraj coś mu się stało. Najpierw rano w pracy samoistnie się zrestartował ( był od marca caly czas na wersji 6.3.11), Po tym restarcie parę razy się przyciął i musiałem go restartować na nowo. Po południu włączyłem skanowanie antywirusem no i znowu się zaciął. Trzeba było wyciągnąć baterię. Po tym już nie ruszył. Wchodzi w TWRP,. Wrzuciłem na kartę sd rom, ale przy próbie wgrania go wywala jakieś błędy. Komunikat końcowy, "niepowodzenie" brak zainstalowanego systemu. Jak z tego wybrnąć? Dziękuję z góry za pomoc i proszę o łopatologiczne wyłożenie sprawy. Pozdrawiam.
xxmati96xx Opublikowano 8 Czerwca 2016 Opublikowano 8 Czerwca 2016 31 minut temu, davy-jones napisał: Witam wszystkich. Od 5 miesięcy posiadam telefon redmi note 2. Dzięki poradnikowi z forum po zakupie udało mi się wgrać samodzielnie Miui Polska, choć jestem calkowicie zielony w tych sprawach. Niestety wczoraj coś mu się stało. Najpierw rano w pracy samoistnie się zrestartował ( był od marca caly czas na wersji 6.3.11), Po tym restarcie parę razy się przyciął i musiałem go restartować na nowo. Po południu włączyłem skanowanie antywirusem no i znowu się zaciął. Trzeba było wyciągnąć baterię. Po tym już nie ruszył. Wchodzi w TWRP,. Wrzuciłem na kartę sd rom, ale przy próbie wgrania go wywala jakieś błędy. Komunikat końcowy, "niepowodzenie" brak zainstalowanego systemu. Jak z tego wybrnąć? Dziękuję z góry za pomoc i proszę o łopatologiczne wyłożenie sprawy. Pozdrawiam. możesz dać screena albo foto tego co ci wywala w twrp
xxmati96xx Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 1 godzinę temu, davy-jones napisał: nie wiem czy jedyną metodą nie jest miflash ale to ktoś bardziej doświadczony musi potwierdzić.
davy-jones Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udało mi się znaleźć info na forum że jak przy próbie wejścia do fastboot pojawia się tylko ludzik i nic się nie dzieje to kaplica;/. Będę musiał odesłać telefon do naprawy:(. Dzięki.
xxmati96xx Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 6 minut temu, davy-jones napisał: Udało mi się znaleźć info na forum że jak przy próbie wejścia do fastboot pojawia się tylko ludzik i nic się nie dzieje to kaplica;/. Będę musiał odesłać telefon do naprawy:(. Dzięki. Jak pojawia ci się ludzik grzebiący w robocie to miflash da rade
davy-jones Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2016 A jak to zrobić? Jest jakiś poradnik? Niestety jestem całkowicie zielony w tym temacie..
davy-jones Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2016 Niestety przy próbie metodą 1 wyskakuje komunikat couldn't flash device a przy drugiej na win 10 nie chce mi zainstalować mi flash
xxmati96xx Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 (edytowane) 23 minuty temu, davy-jones napisał: Nie wiem co jest nie tak o ile dobrze pamiętam to nie może być spacji w ścieżce do pliku(masz "Nowy folder") Edit: Nie zauważyłem że w drugim przykładzie już poprawiłeś swój błąd Edytowane 9 Czerwca 2016 przez xxmati96xx
wtbn Opublikowano 9 Czerwca 2016 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Na tym błędzie z pierwszego screena pewnie jest to napisane, ale kto by tam błędy analizował...
davy-jones Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2016 Tak. To poprawiłem. Na 2 zdjęciu widać że ruszyło i za pierwszym razem doszło do 22 sekund. Potem ten błąd który widać. Tu próbowałem chińskim
davy-jones Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2016 Telefon odesłałem do naprawy. Dziękuję wszystkim za rady i pomoc :). Pozdrawiam.
kris82 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Opublikowano 25 Czerwca 2016 A wystarczylo zaznaczyc flash all i by poszło Tez tak mialem kilkukrotnie
Nezumi Opublikowano 25 Czerwca 2016 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi