Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, chciałem wgrać softa na zablokowanym bootloaderze i uwaliłe mtele :/ szukałem, próbowałem wszystkiego aby go wzbudzić i nic :/ problem jest też taki że nie mogę zainstalować sterów mtp, pobierałem wszystkie możliwe i nic :/ co teraz robić ? Jak go ożywić? Gdy próbuje go wzbudzić w cmd to wykrywa go jako nieautoryzowany...

Opublikowano

na początku, wyskoczyło coś o pamięci i teraz jak chcialem wgrać to wyskakuje że mam blokade czyli bootloader, nie moge za chiny zainstalować sterów mtp, co podlacze to je niby instaluje i bach niepowodzenie, próbowałem ręcznie i też nic...

Opublikowano

Są problemy z wgrywaniem global dev przez miflash, poza tym pobrałeś jakiś stary rom.

Rom pobierzesz stąd: http://en.miui.com/a-234.html

I tak, jeśli chcesz:

- odblokowac bootloader (masz zgodę) to pobierz Redmi Note 3 Qualcomm Latest China Developer Version Fastboot File Download 

- mieć język polski i oficjalny rom, pobierz Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Stable Version Fastboot File Download

Potem musisz wprowadzić telefon w tryb edl przy użyciu przycisków głośności, instrukcja tutaj: http://en.miui.com/thread-267263-1-1.html

Wgrywasz tak samo miflashem (musisz mieć 64-bitowy system operacyjny)

Opublikowano (edytowane)

Ale sluchaj, nawet jak odpalam ręcznie edl to wyskakuje mi instalcja mtp które i tak konczy sie nie powodzeniem, mysle ze problem tkwi wlasnie w tym zje*nym MTP :/ jak to ogarnac?

Edytowane przez Benny
Opublikowano (edytowane)

W trybie edl powinno pojawić się urządzenie Qualcomm HS-USB, coś takiego:

154043a9e1u9zcd9usta3a.png.thumb.jpg

a jeśli nie masz sterownika to coś takiego

154011ve0c3jbk5kzibsie.png.thumb.jpg

Jeśli wyskakuje ci inne urządzenie to odinstaluj je wraz ze sterownikiem i zainstaluj ponownie, domyślna lokalizacja sterownika  do ręcznej instalacji:

C:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Qualcomm\Driver

Edytowane przez primek
Opublikowano (edytowane)

Ale mi nie wchodzi edl... pojawia sie logo mi i tyle... i ciagle pojawia sie monit o instalacji tego MTP i wyskakuje niepowodzenie

Edytowane przez Benny
Opublikowano (edytowane)

bankowo to jest hard brick? bo fastboot normalnie odpala i tryb podpięcia co widnieje 

Edytowane przez Benny
Opublikowano

Na 64 próbowałem, sprawdzałem na kazdym innym i to samo, na windzie 8 znowu inny problem grr:/ Nezumi, w jaki sposób najszybciej ogarnąc to mtp?

Opublikowano

Zainstalować je ręcznie, w sieci na pewno znajdziesz. Najlepiej instalować na W7, na W10 też często idzie, system musi być 64bit. Informacja o "braku pamięci" występuje na 32bit. systemie.

Opublikowano
33 minuty temu, Benny napisał:

Te informacje nic nie dają....

Jeden z tych sposobów zadziałać musi, pamiętaj, aby instalować z telefonem podpiętym pod PC.

Opublikowano (edytowane)

No żaden nie działa z tych sposobów, wciaz nie da rady zainstalować tego fownianego mtp...Czemu nie odnajduje telefonu jako urzadzenie? lub po przytrzymaniu vol+ i power jak sie wyswietla obry telefonu z podpietym kablem to adb odczytuje go jako "sideload"

666666645.png

Edytowane przez Benny
Opublikowano

Spróbuj wyłączyć podpisy sterowników, jak to zrobić znajdziesz w Google. Nie odpali Ci się jako urządzenie, bo do tego musisz mieć sterownik MTP, który z jakiegoś powodu nie chce się zainstalować na Twoim PC. Spróbuj inny PC (znajomi, praca, laptop, gdziekolwiek).

Opublikowano

Mam w domu jeszcze 2 kompy, jeden seven a na drugim 8 i to samo... taki sam problem :/

Mam w domu jeszcze 2 kompy, jeden seven a na drugim 8 i to samo... taki sam problem :/

Opublikowano

No to wal na gwarancję/serwis, bo ja już pomysłów nie mam. bez MTP nie ruszysz na PC nic...Sprawdziłeś czy już są zainstalowane jakieś sterowniki do MTP?

Opublikowano

Tak,  nawet teraz spróbowałem znowu,  "niepowodzenie"  moze jest jakiś driver mtp który jest dedykowany pod xiaomi i powinien działać?  Bo tych normalnych jest pełno a nie wiadomo czy rzecz działają poprawnie :/

Opublikowano

No to tak:

Sformatowalem lapka,  zainstalowałem winde 7 professional 64 bity,  pobrałem stery do usb itd itd,  aktualizacje systemu,  wylaczylem podpisywanie sterownikow i probuje...  Dalej siedzi na mtp,  moze ktos pokierować po kolei co instalowac? Bo juz nie mam do tego sily,  probowalem zainstalować mtp na redmi 3 ale to samo wyskakuje :/ w załącznikach daje fotki tych komunikatow...  Pomóżcie :/ Edit z tele nie moge dodać więcej fotek,  wyskakuje błąd 10 przy próbie instalacji mtp manualnie... IMG_20160605_230317.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...