Benny Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Siemka, chciałem wgrać softa na zablokowanym bootloaderze i uwaliłe mtele :/ szukałem, próbowałem wszystkiego aby go wzbudzić i nic :/ problem jest też taki że nie mogę zainstalować sterów mtp, pobierałem wszystkie możliwe i nic :/ co teraz robić ? Jak go ożywić? Gdy próbuje go wzbudzić w cmd to wykrywa go jako nieautoryzowany...
primek Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Na pewno dobry soft wgrywałeś? Na jakim etapie instalacji tel się zbrickował?
Benny Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 na początku, wyskoczyło coś o pamięci i teraz jak chcialem wgrać to wyskakuje że mam blokade czyli bootloader, nie moge za chiny zainstalować sterów mtp, co podlacze to je niby instaluje i bach niepowodzenie, próbowałem ręcznie i też nic...
primek Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Wgrywałeś miflashem czy przez updater? Jaki rom konkretnie, skąd pobrany?
Benny Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 miflashem kenzo_global_images_6.4.14_20160322.0000.17_5.1_global
primek Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Są problemy z wgrywaniem global dev przez miflash, poza tym pobrałeś jakiś stary rom. Rom pobierzesz stąd: http://en.miui.com/a-234.html I tak, jeśli chcesz: - odblokowac bootloader (masz zgodę) to pobierz Redmi Note 3 Qualcomm Latest China Developer Version Fastboot File Download - mieć język polski i oficjalny rom, pobierz Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Stable Version Fastboot File Download Potem musisz wprowadzić telefon w tryb edl przy użyciu przycisków głośności, instrukcja tutaj: http://en.miui.com/thread-267263-1-1.html Wgrywasz tak samo miflashem (musisz mieć 64-bitowy system operacyjny)
Benny Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Ale sluchaj, nawet jak odpalam ręcznie edl to wyskakuje mi instalcja mtp które i tak konczy sie nie powodzeniem, mysle ze problem tkwi wlasnie w tym zje*nym MTP :/ jak to ogarnac? Edytowane 3 Czerwca 2016 przez Benny
primek Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) W trybie edl powinno pojawić się urządzenie Qualcomm HS-USB, coś takiego: a jeśli nie masz sterownika to coś takiego Jeśli wyskakuje ci inne urządzenie to odinstaluj je wraz ze sterownikiem i zainstaluj ponownie, domyślna lokalizacja sterownika do ręcznej instalacji: C:\Program Files (x86)\Xiaomi\MiPhone\Qualcomm\Driver Edytowane 3 Czerwca 2016 przez primek
Benny Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Ale mi nie wchodzi edl... pojawia sie logo mi i tyle... i ciagle pojawia sie monit o instalacji tego MTP i wyskakuje niepowodzenie Edytowane 3 Czerwca 2016 przez Benny
primek Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 No a próbowałeś wejść w edl wg poradnika co dałem wyżej?
Benny Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 No właśnie piszę że nie daje rady tak...
primek Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Poczekaj jeszcze na innych, może wyszli inaczej z hardbricka ale jeśli nie to zostaje już chyba tylko inwazyjna metoda odceglenia: http://en.miui.com/thread-245347-1-1.html
Benny Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) bankowo to jest hard brick? bo fastboot normalnie odpala i tryb podpięcia co widnieje Edytowane 3 Czerwca 2016 przez Benny
primek Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 No właśnie nie jestem pewien co do tego hardbricka bo normalnie w edl da się wejść z klawiszy zanim logo MI się pojawi
Benny Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 A co z tymi sterownikami MTP? co gdyby one sie zainstalowaly moze by dalej ruszylo?
Nezumi Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 To nie jest żaden hardbrick ;-; zmień PCta, winde, mam nadzieję, że nie instalowałeś softu na 32bit Windowsie?
Benny Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 Na 64 próbowałem, sprawdzałem na kazdym innym i to samo, na windzie 8 znowu inny problem grr:/ Nezumi, w jaki sposób najszybciej ogarnąc to mtp?
Nezumi Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zainstalować je ręcznie, w sieci na pewno znajdziesz. Najlepiej instalować na W7, na W10 też często idzie, system musi być 64bit. Informacja o "braku pamięci" występuje na 32bit. systemie.
Benny Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 No właśnie ich jest pełno i próbując je instalować ręcznie tak czy tak wyskakuje błąd :/
Nezumi Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Widocznie jakiś sterownik już jest... najwyraźniej uwalony... http://www.driverchecker.com/ Ten programik fajnie działał u mnie przy sprawdzaniu sterowników wszelkich na PC.
Benny Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 Gdy instaluje ręcznie wyskakuje ten komunikat:
Nezumi Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 5 minut temu, Benny napisał: Gdy instaluje ręcznie wyskakuje ten komunikat: https://support.microsoft.com/pl-pl/kb/943104 Wystarczyło wpisać kod błędu w wyszukiwarce na stronie MS...
Nezumi Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 33 minuty temu, Benny napisał: Te informacje nic nie dają.... Jeden z tych sposobów zadziałać musi, pamiętaj, aby instalować z telefonem podpiętym pod PC.
Benny Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) No żaden nie działa z tych sposobów, wciaz nie da rady zainstalować tego fownianego mtp...Czemu nie odnajduje telefonu jako urzadzenie? lub po przytrzymaniu vol+ i power jak sie wyswietla obry telefonu z podpietym kablem to adb odczytuje go jako "sideload" Edytowane 3 Czerwca 2016 przez Benny
Nezumi Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Spróbuj wyłączyć podpisy sterowników, jak to zrobić znajdziesz w Google. Nie odpali Ci się jako urządzenie, bo do tego musisz mieć sterownik MTP, który z jakiegoś powodu nie chce się zainstalować na Twoim PC. Spróbuj inny PC (znajomi, praca, laptop, gdziekolwiek).
Benny Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 Mam w domu jeszcze 2 kompy, jeden seven a na drugim 8 i to samo... taki sam problem :/ Mam w domu jeszcze 2 kompy, jeden seven a na drugim 8 i to samo... taki sam problem :/
Nezumi Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 No to wal na gwarancję/serwis, bo ja już pomysłów nie mam. bez MTP nie ruszysz na PC nic...Sprawdziłeś czy już są zainstalowane jakieś sterowniki do MTP?
Benny Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 Co chwile monituje o zainstalowanie tych sterów ale wyskakuje po jakimś czasie instalowania to:
Benny Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2016 Tak, nawet teraz spróbowałem znowu, "niepowodzenie" moze jest jakiś driver mtp który jest dedykowany pod xiaomi i powinien działać? Bo tych normalnych jest pełno a nie wiadomo czy rzecz działają poprawnie :/
Nezumi Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 MTP to MTP, tutaj nie powinno być problemów... Tutaj masz jakąś bazę sterów pod xiaomi: http://www.driverscape.com/manufacturers/xiaomi/mobile-phones oraz tutaj: http://en.miui.com/thread-34384-1-1.html
Benny Opublikowano 5 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2016 No to tak: Sformatowalem lapka, zainstalowałem winde 7 professional 64 bity, pobrałem stery do usb itd itd, aktualizacje systemu, wylaczylem podpisywanie sterownikow i probuje... Dalej siedzi na mtp, moze ktos pokierować po kolei co instalowac? Bo juz nie mam do tego sily, probowalem zainstalować mtp na redmi 3 ale to samo wyskakuje :/ w załącznikach daje fotki tych komunikatow... Pomóżcie :/ Edit z tele nie moge dodać więcej fotek, wyskakuje błąd 10 przy próbie instalacji mtp manualnie...
Rekomendowane odpowiedzi