Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Pytanie do kogoś bardziej obeznanego, mianowicie czy wie ktoś dlaczego gdy korzystam np z aplikacji zmieniającej taktowanie procesora np trickster mod, zmieniając je na max 1500 MHz to po zablokowania i odblokowaniu ekranu wszytko wraca do pierwotnego stanu czyli max 1700...Stosowanie skryptów init.d działa tak samo, o dziwo np na wiui od wijk wszystko jest ok, jednakże na MIUI stock i miui polska jest tak jak to powyżej opisałem... Może potrzebne są jeszcze jakieś edycję w konfiguracji?

A tak btw, xposed framework dla miui wyszedł i jak narazie wszystko git :-)

Opublikowano

U mnie też tak jest. Zmieniam na 1200 a wraca na 1500 po wyłączeniu i włączeniu aplikacji. Rom MIUIPolska nie jest tak mocno modyfikowany jak Wajka więc pewnie tam trickster pozwoli na zmianę trwałą taktowania. Bo w MIUI tak jest normalnie, że nie pozwala w MI-2 na zmianę parametrów taktowania przez zewnętrzne aplikacje ze względu na wbudowaną funkcję profili zasilania, który ma priorytet nad innymi. Wajk z tego co pamiętam coś modyfikował w tych profilach.

Natomiast zamiast zmieniać maksymalną częstotliwość w trickster to lepiej przestawić na tryb oszczędny. Wtedy też GPU zostanie ograniczone.

Btw: rom Wajka jest fajny, bo więcej tweaków niż w moim ale u mnie działa 100% skryptów w init.d a u niego na pewno nie, bo w większości jest to skopiowany skrypt od Flyon mod i Crossbreeder. A w MI-2 trzeba troszkę poprawek.

Opublikowano

Wiem wiem, zmiana na tryb oszczędny powoduje że strasznie laguje launcher i to mnie trochę denerwuje. No te strasznie to może lekka przesada, tak czy inaczej najlepiej działa oczywiście na trybie performance/wysoka wydajność, ale wtedy bateria znika szybko, dlatego dobrze jest sobie ograniczyć taktowanie :-) Szkoda ze wajk nie chce udzielić się odnośnie tego problemu bo był poruszany przeze mnie na forum... Początkowo myślałem że ma to związek z konfiguracją sysctl albo jakieś modyfikacje w kernel :-)

Sent from my MI 2S using Tapatalk 4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...