Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Chciałem się zapytać jak to jest z tym ładowanie RN3 na Mediateku.

Ładowarka, która przyszła z telefonem działa błyskawicznie. Na tabliczce znamionowej ma 5V/2A - przy czym żadna inna ładowarka o takich parametrach nie potrafi naładować RN3 w takim tempie.

Zacząłem więc podejrzewać Quick Charge (zwłaszcza, że o w tym sklepie: http://xiaomi.com.pl/produkt/ladowarka-quick-charge-2-0-z-kablem-usb-xiaomi/ jest ona sprzedawana jako Quick Charge 2.0) ale po krótkim riserczu dowiedziałem się, że Quick Charge 2.0 to technologia Quallcom'a a RN3 przecież lata na Mediateku.

Z kolei Mediatek ma Pump Express - ale ładowarek z tym to jak na lekarstwo.

Problem z ładowarką mam taki, że mimo jej "koślawości" (podłączony adapter eu) wciąż mi ktoś ją podwędza. Normalnie plaga. Kupiłbym sobie więc jakiś zapas - najlepiej u majfrendów. Nie jestem tylko pewien jaką kupić. Czym ładujecie swoje RN3? Czy jesteście w stanie polecić coś, co działa równie dobrze jak dołączona ładowarka Xiaomi?

Opublikowano
Cześć,

Chciałem się zapytać jak to jest z tym ładowanie RN3 na Mediateku.

Ładowarka, która przyszła z telefonem działa błyskawicznie. Na tabliczce znamionowej ma 5V/2A - przy czym żadna inna ładowarka o takich parametrach nie potrafi naładować RN3 w takim tempie.

Zacząłem więc podejrzewać Quick Charge (zwłaszcza, że o w tym sklepie: http://xiaomi.com.pl/produkt/ladowarka-quick-charge-2-0-z-kablem-usb-xiaomi/ jest ona sprzedawana jako Quick Charge 2.0) ale po krótkim riserczu dowiedziałem się, że Quick Charge 2.0 to technologia Quallcom'a a RN3 przecież lata na Mediateku.

Z kolei Mediatek ma Pump Express - ale ładowarek z tym to jak na lekarstwo.

Problem z ładowarką mam taki, że mimo jej "koślawości" (podłączony adapter eu) wciąż mi ktoś ją podwędza. Normalnie plaga. Kupiłbym sobie więc jakiś zapas - najlepiej u majfrendów. Nie jestem tylko pewien jaką kupić. Czym ładujecie swoje RN3? Czy jesteście w stanie polecić coś, co działa równie dobrze jak dołączona ładowarka Xiaomi?

Ja mogę polecić ładowarki firmy Aukey. Osobiście posiad Quick Charge 2.0 54W 5 Port Micro USB Desktop Mobile Charger QC2.0. Ma 5 portów 1 jeden port z funkcją QC2.0. Jednak niezależnie gdzie podepne ładuje dość szybko wszystkie urządzenia. Widziałem te ładowarki w mediamark jednak cena razy 2 tego co od frenda

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No pytaniem raczej jest czy widać różnicę w ładowaniu RN3 ładowarką z QC 2.0 a zwykłą 5V/2A czy nie widać. No i co jest takiego magicznego w stockowej ładowarce, że RN3 napełnia się w max 1,5h

Opublikowano
No pytaniem raczej jest czy widać różnicę w ładowaniu RN3 ładowarką z QC 2.0 a zwykłą 5V/2A czy nie widać. No i co jest takiego magicznego w stockowej ładowarce, że RN3 napełnia się w max 1,5h

QC 2.0 to technologia obsługiwana przez procesor (czy jakiś inny podzespół) dzięki której możesz ładować telefon prądem 5V/2A.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jeśli chodzi QC 2.0 jak również QC 3.0 jest proces gdzie napiecie podczad ladowania jest wieksze niź 5V. Ładowarka dogaduje sie z urządzeniem i jesli dany sprzet obsługuje technologie QC 2 lub QC 3.0 napięcie rośnie z 5V na 9V w przypadku QC2 lub 12V dla QC 3.0. Jeśli chodzi o ładowanie ładowarka 5V proces może przebiegać różnie. Najprościej zasilacz 5V dostarcza przez cały czas stałe napięcie. W przypadku innej ładowarki może się okazać że ładuje impulsowo lub napięciem zmiennym ( nie mylić z przemienia AC). Można zrobić test ładujesz najzwyklejszą ładowarką mierzysz prąd na początku jest duży później spada i na moment dołączasz ładowarek i podłączasz ją z powrotem okazuje się ze prąd jest wyższy niż w momencie wyłączenia.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...