Skocz do zawartości
  • 0

Powiadomienia aplikacji mBanku

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Witam w pierwszym poście, od tego tygodnia stałem się posiadaczem Mi4s. I już na początku mam drobny mam nadzieję problem bo nie działają mi powiadomienia na aplikacji mobilnej mBanku czy ja mam coś źle ustawione? Możecie zerknąć czy wszystko jest ok? Aktualnie mam zainstalowane ostatnie oprogramowanie rozwojowe z 19 maja tj. MIUI 6.5.19

W samej aplikacji mam włączone opcje powiadamiania (dodatkowo na dole aplikacji jest jeszcze włączone powiadomienie dźwiękowe ale tego zrzut nie ujął):

Screenshot_2016-05-21-14-02-47_pl.mbank.png

W telefonie ustawienia dla aplikacji mam tak:

Screenshot_2016-05-21-14-04-47_com.android.settings.png

I pozostałe ustawienia:

Screenshot_2016-05-21-14-04-24_com.android.settings.pngScreenshot_2016-05-21-14-05-34_com.miui.securitycenter.png

Pomimo tego powiadomień o transakcjach nie dostaje, czy gdzieś jeszcze coś się ustawia?
Z góry dzięki za pomoc.

Edytowane przez emarcin

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Ok inteligentne oszczędzanie baterii wyłączyłem teraz o co chodzi z tym zakłódkowaniem? Sorry ale chwilowo nie mam dostępu do komputera, piszę z telefonu i ciężko jest mi cokolwiek szukać

• 0
Opublikowano
A co to znaczy "zakłódkować" aplikacje? Jaka funkcje to realizuje?

Przycisk menu i pociągnij daną aplikacje w dół i masz założoną kłódkę.

Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Ale ja znalazłem właśnie z telefonu ! Eeehh. Na liście otwartych aplikacji (guzik menu), łapiesz za ikonę mbanku i ciagniesz ją w dol. Pojawi się kłódka co znaczy że system nie będzie jej ubijal. Ponowne pociągnięcie w dół zdejmuje kłódkę. BTW, emarcin, czy bywasz czasem na forum xunil czy zbieżność nicków ?

Wysłane z MI5

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Ok dzięki faktycznie kłódka jest w prawym górnym rogu aplikacji i jest już zamknięta. Dzięki za pomoc.

BTW, emarcin, czy bywasz czasem na forum xunil czy zbieżność nicków ?

Wysłane z MI5

Tak to ja.

• 0
Opublikowano

No to trzeba było tak od razu :) Pytaj o co chcesz :)

I dorzucę jeszcze coś od siebie. Stwórz swój własny profil zasilania, może być na bazie standardowego, już tam byłeś bo pokazałeś screena. Jest taka teoria że profil standardowy lubi ubijać apki po zablokowaniu ekranu.

Wysłane z MI5

• 0
Opublikowano

Mój problem jest bardzo podobny tylko dotyczy GG.

Przed aktualizacją było super a teraz zupełnie nie mam powiadomień o nowych wiadomościach.

W ustawieniach systemu i aplikacji mam wszystko powłączane, aplikacja jest "zakłódkowana", wrzuciłam GG w autostart, nie mam w ustawieniach baterii automatycznego przełączania w różne tryby. Już nie wiem gdzie szukać przyczyny. Mojemu znajomemu po automatycznej aktualizacji też padły powiadomienia GG (on ma Mi 4c a ja Redmi Note 2).

• 0
Opublikowano (edytowane)

Chyba na razie pomogła wskazówka od zielonyBB: po zmianie w Inteligentnym zarządzaniu energią jakby coś drgnęło (Ustawienia > Urządzenie > Bateria i wydajność > Oszczędzanie baterii > i tutaj można zmieniać całościowo lub dla wybranych aplikacji

Teraz mam tylko problem, że po ponownym uruchomieniu automatycznie nie odpala mi mojego GG pomimo, że mam je w autostarcie.

Edytowane przez Izabela
  • 0
Opublikowano

Niestety na MIUI8 znowu nie działają powiadomienia wszystkich innych aplikacji (np. mBank, PayPal itp.) niż sms i gmail :-/

Rozwiązałeś jakoś problem z mBankiem?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...