Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uszanowanko, zakupiłem telefon na ibuygou, gdy wczoraj dotarła do mnie paczka, ku mojemu zdziwieniu telefon nie działa.Nie reaguje na żadne kombinacje przycisków (uruchomienie/wejście do fastboota/recovery), komputer nie rozpoznaje go prawidłowo jako urządzenie, tylko pojawia się w menadżerze urządzeń jako android phone ADB interference, tak samo w MiFlashu go nie widać. Jedyną oznaką życia telefonu jest, to że po podłączeniu do ładowania lub komputera na krótką chwilę pojawia się logo mi.com, a następnie status naładowania baterii, potem telefon ciemnieje i zostaje tylko zielona dioda pod przyciskiem home, co sugeruje chyba, że jest w pełni naładowany. Odsyłać od razu na serwis lub pisać do chińskiego supportu, czy może znacie jakieś domowe metody na naprawę tego stanu rzeczy?

Opublikowano
14 minut temu, Nezumi napisał:

Podłącz telefon pod ładowarkę na ~12-24h.

Już się ładowała około 12 godzin, ale podłącze żeby dobić do 24, jakieś inne sugestie?

Opublikowano

Spróbować uruchomić fastboot/recovery, jeżeli momentami łapie boot'owanie systemu, to złapie też fastboot. Jeżeli nic sie nie będzie dalej dziać to serwis/zwrot...

Opublikowano
11 minut temu, Nezumi napisał:

Spróbować uruchomić fastboot/recovery, jeżeli momentami łapie boot'owanie systemu, to złapie też fastboot. Jeżeli nic sie nie będzie dalej dziać to serwis/zwrot...

Próbowałem, ale Tak jak pisałem bez żadnych rezultatów. Orientuje się ktoś czy przy zwrocie sklep pokrywa koszty odesłania i VATu? Bo można powiedzieć, że kupiłem cegłę za 600 złotych, która dodatkowo została opodatkowana na 120...

Opublikowano
32 minuty temu, Thiv napisał:

Próbowałem, ale Tak jak pisałem bez żadnych rezultatów. Orientuje się ktoś czy przy zwrocie sklep pokrywa koszty odesłania i VATu? Bo można powiedzieć, że kupiłem cegłę za 600 złotych, która dodatkowo została opodatkowana na 120...

pewnie będą kazali wysłać na serwis. No i nie, bez insurance nie zwracają VATu.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...