Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I druga ważna dla mnie sprawa podczas poszukiwań odpowiedniego smartfona :)

Czy jasność ekranu w MI-2S jest poprawiona (większa) niż w MI-2 ?

Czy zawartość białego w białym wzrosła ? ;)

Może ma ktoś porównanie do telefonów, między którymi wybieram ?

Interesuje mnie czy na poziomie 20-40% ekran jest w pełni funkcjonalny w pomieszczeniach i poza z wyłączeniem poważnego nasłonecznienia ofkors.

Jak patrzyłem na Samsung Galaxy S 4 mini to tam na 40% jest jakaś marna imitacja beli ... coś sino-fioletowo-niebieskawo-siwego i jest ciemny :/ Na 100% ciut lepiej ale to i tak jakaś kpina z bieli i nie mam też zamiaru męczyć ekranu na 100% cały czas i co za tym idzie baterii.

W LG Optimus G jest nieporównywalnie lepsza biel z tego co widziałem na filmikach bo w ponad 10 punktach w Warszawie nie udało mi się go jeszcze dorwać w ręce i pomacać :/

Jak jest w Xiaomi MI-2S ? Odwzorowanie barw ? Nie są za zimne ... szczególnie biały i przy niskiej jasności ?

Dziękuję :)

P.S. Samsungi wczoraj z listy z której wybieram wyrzuciłem z 2 powodów:

1. Przeczytałem newsa o wprowadzeniu od następnych aktualizacji mechanizmów trwale naznaczających urządzenie na którym instalowało się roota albo modyfikację Androida typu MIUI albo CM :evil:

A więc root albo CM = zero gwarancji i żaden życzliwy programista ani soft już nie pomoże.

2. Oglądnąłem test Note II ... i okazało się, że w AMOLED'ach wypalają się piksele jak w telewizorach plazmowych co po kilku już miesiącach jest widoczne na wyświetlaczu :( Sprzęt planuję mieć 2-3 lata więc frustrowałbym się obserwując różne artefakty tworzące się na ekranie.

Opublikowano

Porównujesz do Samsunga ale te mają amoled a więc inne ekrany od IPS w MI2. IPS jest wg mnie lepszy w każdym względzie od amoled. No prócz czerni ale to wiadomo.

MI2 ma lekko ciemniejszy ekran od MI2S. Ale nie są to duże różnice. Pamiętaj że Mi2S to praktycznie ten sam telefon co Mi2. Różni się procesorem i kamerą w wersji 32G.

Opublikowano

Dzięki. IPS'y też mogą mieć niską temperaturę barwową białego niestety. Taki LG Optimus G PRO ponoć ma konkretnie zimne barwy a niby IPS z najwyższej półki. A ja lubię barwę ciepłą albo neutralną od powiedzmy 3500K do 4800K ... stąd moje studia w tym temacie i męczenie użytkowników o wrażenia w tym temacie.

Wychodzi mi ze wstępnych analiz ;), że warto dozbierać funduszy i poczekać na MI-3.

I bateria większa w standardzie i kolory chyba też do wyboru bez dopłaty ? No i 64GB można będzie drapnąć, gdzie już na 100% się zmieszczę z tym co lubię przy sobie mieć w fonie :)

• Like 1
Opublikowano

Przeczytałem ale wolę się upewnić. Przykładowo przypominasz mi, że już pisałeś, że są TYLKO 2 różnice a sam podałeś wcześniej trzecią = MI-2S ma przecież jaśniejszy ekran :) Pozdrawiam

Opublikowano

Tak, tzn. chodziło mi o takie same w sensie hardware (CPU i kamera). Natomiast ekran w zależności od modelu jest innego producenta. Stąd niewielkie różnice. MI-2S 16GB nie jest już produkowane i zostaje 32GB a ten chyba właśnie miał innego producenta wyświetlacza.

Ponadto jest jeszcze jeden myk. Jest jeszcze jeden model MI2 czyli MI2SC - niewiele o nim wiadomo, poza tym że czasem ktoś trafia na ten model. Nawet ktoś ostatnio na forum tutaj miałm MI2SC. Nieznane są różnice w stosunku do MI2S. SC jest prawdopodobnie z China Unicom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...