snajper24 Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 Tak jak w temacie, warto od nich kupić i czy to spolszczenie które oferują nie jest syfiaste? Link do oferty: http://allegro.pl/xiaomi-redmi-3-pro-3-32gb-fv23-pl-24h-szklo-etui-i6200490473.html liczę na szybką odpowiedź bo nie mam zbytnio czasu.
cointreau Opublikowano 17 Czerwca 2016 Opublikowano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Sprzedawca jest pewny, ode mnie z pracy kilka osób kupiło różne telefony i nie było żadnych problemów. Natomiast jeśli chodzi o oprogramowanie, to oni w nic nie ingerują, wysyłają sprzęt taki jaki otrzymają z Chin. Innymi słowy po zakupie klient ma spolszczony telefon (w 70%), jest to tzw. "syfiasty rom" wgrany przez Chińczyka. Aby mieć w pełni polski język (MIUI Polska-xiaomi.eu) trzeba zrobić to samemu. Edytowane 17 Czerwca 2016 przez cointreau
Podem Opublikowano 4 Lipca 2016 Opublikowano 4 Lipca 2016 Ja również zastanawiam się nad zakupem w tym sklepie, szczególnie że do Elbląga nie mam daleko. Pisałem do nich maila, ale do tej pory cisza.
SPM Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Nie polecam !! Ja niestety zakupiłem telefon i zostałem teraz z zepsutym. Obsługa miła podczas sprzedaży ale sprzęty ma tanie bo pochodzą z dystrybucji Chińskiej (przynajmniej ten mój) i nie ma na nie gwarancji producenta w Polsce a on nie uwzględnia gwarancji. Już 4 miesiące walczę z nim o wymianę telefonu na sprawny. Ja mu piszę uzasadnienia a on odpisuje mi przekręcając moje słowa i zmieniając znaczenie jakby tworzył alternatywną rzeczywistość. Jeszcze nigdy nie miałem takiej sytuacji. Kłamie mi w żywe oczy nawet jak mu pokazuję dowód że tak nie jest. Rozmowa jak ze ścianą. Nie polecam chyba, że świadomie się godzicie, że jak się zepsuje to gwarancji nie ma.
mrosi Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 1 godzinę temu, SPM napisał: Nie polecam !! Ja niestety zakupiłem telefon i zostałem teraz z zepsutym. Obsługa miła podczas sprzedaży ale sprzęty ma tanie bo pochodzą z dystrybucji Chińskiej (przynajmniej ten mój) i nie ma na nie gwarancji producenta w Polsce a on nie uwzględnia gwarancji. Już 4 miesiące walczę z nim o wymianę telefonu na sprawny. Ja mu piszę uzasadnienia a on odpisuje mi przekręcając moje słowa i zmieniając znaczenie jakby tworzył alternatywną rzeczywistość. Jeszcze nigdy nie miałem takiej sytuacji. Kłamie mi w żywe oczy nawet jak mu pokazuję dowód że tak nie jest. Rozmowa jak ze ścianą. Nie polecam chyba, że świadomie się godzicie, że jak się zepsuje to gwarancji nie ma. Ech... Kto każe Ci realizować to poprzez gwarancję? Według prawa UE jako kupujący masz 24 miesiące na zwrot towaru z tytułu rękojmi. I to nie kwestia tego, czy sprzedający się na to godzi. Jest to firma, tak przynajmniej wynika z rejestru działalności: http://www.krs-online.com.pl/laska-radoslaw-krs-1737738.html. Łaski więc nie robi. Wysyłasz mailem lub listem powiadomienie o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość. Nie musisz podawać żadnego powodu Od chwili otrzymania informacji masz 14 dni na odesłanie telefonu. Jeśli odeślesz kurierem, będziesz miał podgląd śledzenia, więc będziesz wiedział, kiedy przesyłka zostanie dostarczona. Od tej chwili sprzedawca ma 14 dni (kalendarzowych) na zwrot pieniędzy. Jeśli tego nie zrobi, wysyłasz listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru przedsądowe wezwanie do zapłaty. Jeśli nie poskutkuje, możesz założyć sprawę u siebiem na miejscu, z powództwa cywilnego - to kosztuje 30 PLN, do zwrotu po zakończeniu sprawy. Możesz też złożyć pozew przez sąd internetowy: https://sadinternetowy.pl/?gclid=CM2-_ozsmdECFUeZGwodAOoHAw. Za darmo. Zwykle sprzedający zaczynają normalnie rozmawiać już po przedsądowym wezwaniu do zapłaty. Jeśli nie, to nic Cię nie kosztuje założenie sprawy, która odbywa się zaocznie (bez udziału Twojego i sprzedającego), z orzeczeniem winy - oczywistym. 1
mrosi Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 3 minuty temu, SPM napisał: Dzięki, mrosi Nie ma sprawy. Jest tylko jedno ale. Zanim cokolwiek zaczniesz robić musisz być pewien, że telefon nie jest zepsuty wskutek Twojego działania. Jeśli tak jest, to sprzedający będzie mógł dochodzić pomniejszenia wartości sprzedanego towaru przez kupującego, więc nie dostaniesz (w razie co) pełnego zwrotu.
SPM Opublikowano 30 Grudnia 2016 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Telefon kupiony w tym roku i po kilku miesiącach używania przestał działać GPS a ja go używam jako nawigację oraz do biegania wiec dla mnie duża strata. Później zrobiłem powrót do ustawień fabrycznych i zaktualizowałem system do nowszego ale nie pomogło. Wysłałem prośbę o naprawę gwarancyjną i się pingpong zaczął bo nie chciał przyjąć telefonu. Po 2 miesiącach telefon mi w samochodzie wypadł z uchwytu z szyby i spadł na podłogę i GPS się naprawił na jeden dzień po czym znowu przestał działać. Czyli coś tam mechanicznie jest zepsute w środku, może antena, może styki jakieś. On się upiera, że telefon jest zepsuty bo "zaktualizowałem system" i "telefon ulegał wstrząsom" i upiera się że to moja wina. Przy czym zawsze aktualizacje są zalecane a telefon z definicji ulega wstrząsom jako urządzenie przenośne więc tłumaczenie jest co najmniej słabe.
Rekomendowane odpowiedzi