wuka Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 Jestem tu nowy, zarejestrowałem się przed chwilą. Mam Redmi Note 2 od miesiąc. Ściągnąłem ROM 6.5.12 hermes ze strony Miuipolska.pl (był 6.5.5) na telefon ale coś nie mogłem go przenieść do katalogu MIUI (cóż..... starość). Wywaliłem go, znalazłem jednak odpowiednią ścieżkę i ściągnąłem go ponownie. Razem z nim ściągnęło się jeszcze jakieś "pobieranie" czy coś podobnego - pomarańczowa ikonka jakby z "koszulką" i (po ściągnięciu były 2 pliki) - to było na ekranie blokady po ściągnięciu w dół z belki na górze. Przy tej koszulce pisało "reboot" i tak zrobiłem najpierw. Zaczęło się coś samo instalować więc się wystraszyłem i wyciągnąłem baterię bo telefon nie reagował na przycisk wyłączenia. Po włożeniu baterii i włączeniu telefon zaczął pokazywać logo i ciemność. Oprócz tego wyświetla się aplikacja TeamWin z różnymi zakładkami: install, wipe, backup, restore, Mount, file manager, advanced i reboot a za chwilę na dole pokazuje się kłódeczka i napis „Swipe right to unlock” ale przesuwanie nic nie daje i trzeba wyjąć baterię. No i nie wiem co mam robić. Proszę doświadczonych kolegów o radę co dalej – oczywiście chcę zachować wszystkie dane i ustawienia. Mam wprawdzie na karcie pamięci zrobiony backup za pomocą Titanium (Titanum) i chyba można by zrobić wipe (chyba to przywrócenie ustawień fabrycznych) i odpalić go ale może jest jakaś inna metoda. Wcześniej (kilka dni) gość z serwisu napisał mi, że jak się ROM ściągnie do folderu MIUI to wystarczy wybrać opcję „zainstaluj z pliku zip” i wszystko poleci samo. W telefonie był już zmieniany ROM co zrobiłem zresztą samodzielnie wg wskazówek podanych przez serwis sprzedawcy, ale serwis przestał się do mnie odzywać stwierdzając uprzednio że jak nie mam doświadczenia to nie powinienem się brać za taką robotę. No to JAK w takim razie zdobyć to doświadczenie by nie mieć kłopotów przy następnych samodzielnych aktualizacjach systemu????
Nezumi Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 masz TWRP, instalowałeś aktu i ją przerwałeś, więc system się zwiesił. Teraz musisz wejść w Install, znaleźć tam paczkę aktualizacyjną (którą pobierasz ze strony miuipolska.pl, dział Pobierz MIUI i wrzucasz na telefon), potem przesuwasz na dole ekranu paseczek i czekasz aż się zainstaluje.
wuka Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Opublikowano 17 Maja 2016 Serdeczne dzięki za pomoc staruszkowi (prawie 7 krzyżyków na karku) ! Wszystko poszło OK i wszystko jest co było, jedynie zegar Xperia jakoś niue może sie wczytać (widżet) ale go mam we widżetach to z powrotem dołożę - wpierw zrestartuję. No i po restarcie się pojawił z takimi ustawieniami jakie miał. Raz jeszcze DZIĘKI
Nezumi Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi