Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy dział dobry, ale problem techniczny to nie jest więc piszę tutaj :)

Dzisiaj po raz pierwszy od bardzo dawna zostawiłem tablet leżący przy mnie z odkrytym ekranem ( zazwyczaj mam etui, które ekran zasłania) i zauważyłem że ekran sam z siebie się wybudzil. W pierwszej chwili pomyślałem że jest jakiej powiadomienie, ale przejrzałem dokładnie wszystkie aplikacje i nic nowego nie widziałem. Od paru godzin zachodze w głowę co jest tego przyczyną. Przed chwilą przypadkiem trafiłem na artykuł o tym że hakerzy mogą podglądać okran w urządzeniach moblinych i obserwować wszystko przez kamerkę. Może to glupie, ale od razu skojarzylem to wybudzenie ekranu z tym artykułem. Mam kilka aplikacji które nie pochodzą ze sklepu play i żeby je zainstalować musiałem wyłączyć instalowanie z nieznanych źródeł. Czy mam się czego obawiać czy to nic nadzwyczaj groźnego?

Opublikowano

Ja mam jedną apkę bez powiadomień, która pokazuje mały toast o odświeżaniu informacji (wiesz te takie dymki na dole ekranu) i to też wybudza ekran oczywiście kiedy pokrowiec nie jest zamknięty.

Opublikowano
Dnia 16.05.2016 o 16:54, ZduneX25 napisał:

Ja mam jedną apkę bez powiadomień, która pokazuje mały toast o odświeżaniu informacji (wiesz te takie dymki na dole ekranu) i to też wybudza ekran oczywiście kiedy pokrowiec nie jest zamknięty.

Dzieki za odpowiedz. Uchroniłes mnie przed przywracaniem urzadzenia do ustawień fabrycznych :D