Ari93 Opublikowano 25 Września 2013 Opublikowano 25 Września 2013 Witam, od kilku tygodni usiluje kupic Mi-2S 32GB po promocyjnej cenie na stronie xiaomi.com. I jestem juz coraz blizej... ;p Tydzien temu we wtorek bym kupil telefon, tylko ze nie zdazylem go "zaklepac". Czyli na stronie we wtorek o 6:00 czasu polskiego kliknalem cos w stylu "kup" (uprzednio zmieniajac czas systemowy z 6 na 12) i co 8s klikalem przycisk liczac na szczesliwy traf (w oryginale i po translate ;p). W koncu sie udalo ale wyskoczyl komunikat ze niestety ale nie zapisalem sie do "chetnych". W obecny wtorek juz bylem zapisany i podczas klikania co 8s zauwazylem ze strona w tle cos sie nie zaladowala... poza tym to klikanie trwalo ze 3x dluzej niz tydzien wczesniej wiec postanowilem strone przeladowac. I sie zaczelo... guzik zrobil sie nieaktywny z odliczaniem ze pozostalo 12 czy iles tam godzin. Spanikowalem, zanim wpadlem na pomysl zeby znowu przestawic zegar minela chwila, zanim udalo mi sie ustawic odpowiednia godzine zeby guzik byl aktywny minela kolejna chwila i gdy juz "wyklikalem" swoja kolej najprawdopodobniej bylo po prostu za pozno (bylo gdzies 10min po rozpoczeciu) bo mnie po prostu cofnelo z powrotem do sklepu. Kolejna sprzedaz wyjatkowo zacznie sie nie w kolejny wtorek, ale juz w ten piatek http://p.www.xiaomi.com/open/index.html i chcialbym sie dla pewnosci poradzic kogos, kto juz na tej stronie kupowal. Czy wszystko ogolnie robie poprawnie? I dlaczego pomimo godziny ~12:00 przycisk na stronie zrobil sie nieaktywny? Skoro i w chinach, i w moim systemie mialem "poprawna" godzine... moze chodzi o ustawienie strefy czasowej w systemie? No i poza tym czekaja mnie jeszcze jakies niespodzianki? Czy powinno byc ok i jesli uda mi sie trafic zobacze strone z wyborem telefonu, ustawieniem adresu itp itd? Oczywiscie mam znajomego w chinach, bez tego nie ma szans zeby cos kupic na xiaomi.com ale czas jego pobytu coraz wiekszymi krokami dobiega konca dlatego chcialbym zeby ten zakup w koncu sie udal. Natomiast znajomy przez prace nie ma zadnej mozliwosci zeby o 12:00 miec dostep do internetu dlatego ja z polski probuje dokonac zakupu. I jeszcze pytnako, czy za telefon bedzie mozliwosc zaplacenia karta platnicza przez mastercard? Na google troche szukalem i gdzies bylo napisane ze chyba tak... ale wole sie upewnic. Dziekuje za wszelka pomoc
Acid Opublikowano 25 Września 2013 Opublikowano 25 Września 2013 Nie wiem czy dostaniesz odpowiedź bo.. nikt nie kupował tu w xiaomi.com. Bo normalnie się po prostu nie da. W Polsce jesteśmy skazani na pośredników jak ibuygou. Co do mastercarda to z tego co wiem, bank musi być Chiński tak jak i adres. Gratuluję wytrwałości ale ciężko będzie Ci kupić tam telefon. Już lepiej dozbierać do ibuygou albo niech np. znajomy kolegi z Chin kupi.
Ari93 Opublikowano 25 Września 2013 Autor Opublikowano 25 Września 2013 No bank prawdopodobnie nie jest chinski ale numer tel, adres itp oczywiscie tak. Jesli wszystko pojdzie po mojej mysli to pozostanie kwestia platnosci a tu mozliwosci (mam nadzieje) bedzie kilka i bez wiekszych problemow sie uda Jesli nie, pozostanie jakis wieelki sklep elektroniczny w Humen z ponoc oryginalnymi xiaomi'kami
Acid Opublikowano 25 Września 2013 Opublikowano 25 Września 2013 No nie wiem jak teraz ale parę miesięcy temu tak właśnie było i ani PayPal ani banki zachodnie nie były akceptowane - w sensie karty kredytowe.
Ari93 Opublikowano 27 Września 2013 Autor Opublikowano 27 Września 2013 No i nie wyszlo... prawdopodobnie blokuja proby zakupy z poza chin, gdy swoje wyklikalem okienko po prostu znika. Po kilkusekundowej zabawie w przeladowanie strony i zmienie czasu znowu po chwili klikania okienko po prostu zniklo az w koncu pojawila sie informacja na stronie ze wszystko wyprzedane i ze nastepna wyprzedaz odbedzie sie dopiero 8.10 a przycisk juz kierowal do kupna mi-2a...
Rekomendowane odpowiedzi