Skocz do zawartości
  • 0

Dual SIM: Redmi 3 czy Mi4c

Pytanie

Opublikowano

Witam,

mój pierwszy post na forum, także witam wszystkich :)

Chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze telefonu dual sim (prywatny nr do netu i dzwonienia, służbowy do odbierania) do 800 zł. Wybór padł na markę Xiaomi, Redmi 3 bądź Mi4c.

Obecnie od 4 już lat korzystam w z Iphona 4s, przestaje mi wystarczać bateria no i mały w sumie ekran. System Miui przypomina mi iOSa, co dla mnie jest dużym plusem. Zależy mi na:

-Dobrej baterii,

-ekran 5 cali, więcej nie chcę

-wydajność nie jest priorytet, bo w gry na smartfonie nie gram. Smartfon głównie do dzwonienia i smsów, netu, FB, komunikatory, apki muzyczne czy nawigacja.

-ogólna jakość wykonania.

Mi4c jest droższy o jakieś 150 zł, dopłacam do lepszej rozdzielczości, może lepszej wydajności, ale dostaję słabszą baterię.

I tutaj pytania:

1.jak dużo słabszą?

2. czy da się zauważyć sporą różnicę jeśli chodzi o ekran? FHD vs HD?

3. który robi lepsze zdjęcia?

4. Jak wygląda sprawa z polskim menu? 

5. Czy kupić na allegro czy jakieś sklepy w PL z gwarancją oczywiście? Nie chcę ściągać z Chin, telefon będzie kupowany na firmę.

Wziąć młodszy i tańszy Redmi 3 czy jednak Mi?

Z góry dzięki :)

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi. Czyli różnicy w ekranie przy tej przekątnej nie widać, bateria dużo lepsza w Redmi 3. Na razie przemawia to za tym modelem.

W polecanym tu sklepie cena to obecnie 650 zł, z wgranym xiaomi.eu. Warto?

Jak ta plastikowa obudowa w obu modelach? Podobna? Bo rozumiem, że metalową obudowę podobną do iPhona ma tylko Mi4 bez literki na końcu? Ale on ma tylko slot na jedną kartę sim, co niestety go dyskwalifikuje...

• 0
Opublikowano

Ja jako user RN3:

1. Bateria świetna i dość szybko się ładuje

2. Ekran Fhd jeśli chodzi o codzienne używanie nie robi aż takiej różnicy ale jeśli oglądasz zdjęcia lub filmy fhd to już jest bajka.

3. Mój egzemplarz przy dobrym świetle, krótkich czasach robi bdb zdjęcia ale jak jest nieco ciemniej to potrafi zrobić poruszone mimo pewnego chwytu oraz potrafi ładny szum wygenerować.. Lumia 920 go bije na łeb pod każdym fotowzgledem.

4. Ja mam stable wersję 7.1.6.0 i jest wszystko jak powinno być, cacy.

5. Kupić w PL będziesz miał gware na miejscu. Nie brać tańszych bo to się mści potem ;)

• 0
Opublikowano

Filmy to oglądam na projektorze, tv albo ipadzie 4 jeśli już jestem na wyjeździe. Podobnie zdjęcia, ale to mniej. Także ten ekran HD powinien dać radę.
Fajnie gdyby aparat ogarniał dobrze fotki, bo pewnie sporo ich będę robił synowi ;) Ale pewnie R3 i tak robi lepsze fotki od mojego starego iPhona 4s.

Chyba skorzystam z oferty sklepu technos, szkoda że nie mają akcesoriów w postaci szkieł hartowanych czy etui. Potrzebne to w ogóle?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...